Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΕΔ ΗΠΕΙΡΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΩΛΟΣ- Προγραμματίζουν επίσκεψη στον υπουργό Εσωτερικών

Πολιτική

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

Συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών προγραμματίζει το προεδρείο της ΠΕΔ Ηπείρου το επόμενο διάστημα προκειμένου να τεθούν επί τάπητος μια σειρά από ζητήματα που αφορούν την αυτοδιοίκηση αλλά και τη διαχείριση των απορριμμάτων.
Το αυξημένο κόστος λειτουργίας της ολοκληρωμένης διαχείρισης και τα προβλήματα της μη λειτουργίας των Φορέων Διαχείρισης Απορριμμάτων, λόγω των παραλείψεων που άφησε τους ΦΟΔΣΑ σε μια διαρκή μετάβαση αλλά και η ολοκλήρωση των ΣΜΑ Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, πράσινα σημεία και ενίσχυση της ανακύκλωσης, είναι «καυτά» ζητήματα για όλους τους δημάρχους που αναζητούν λύσεις ώστε να μειωθεί το τελικό κόστος στους δημότες.
Ο πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου Γιάννης Λώλος έχει αναφερθεί και στο παρελθόν στο ζήτημα των απομακρυσμένων δήμων αλλά και στη δυσκολία που υπάρχει για να ανταποκριθούν στο πλαίσιο της ολοκληρωμένης διαχείρισης, μιας και λείπουν έργα υποδομής με χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό της μη ολοκλήρωσης των ΣΜΑ που σίγουρα θα μειώσουν το κόστος μεταφοράς μιας και είναι διαφορετική η απόσταση για τον κάθε δήμο της Ηπείρου.
Τα θέματα αυτά αναμένεται να τεθούν στον υπουργό ενώ στο τραπέζι θα μπουν και άλλα αυτοδιοικητικά ζητήματα: «Είναι στις προθέσεις μας να τα θέσουμε στον υπουργό. Εμείς σαν ΠΕΔ Ηπείρου έχουμε καταθέσει την αντίθεσή μας για μεταφορά απορριμμάτων από άλλες περιοχές καθώς δεν υπάρχει λύση για τα υπολείμματα. Με τις παρούσες συνθήκες δεν μπορούμε να δεχτούμε απορρίμματα από άλλες περιοχές και αυτό το έχουμε κάνει γνωστό προς κάθε κατεύθυνση. Στις σκέψεις μας είναι να καλέσουμε τον υπουργό στην περιοχή ώστε να μπορέσουμε να συζητήσουμε μαζί του και να έχει και ο ίδιος γνώμη για την κατάσταση στην περιοχή», κατέληξε ο κ. Λώλος.