ΤΑΤΙΑΝΑ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ Δεν ευθυνόμαστε για το «ναυάγιο» στη συμφωνία

Πολιτική

Στον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ «χρεώνει» τη μη επίτευξη συμφωνίας η επικεφαλής της παράταξης «Ιωάννινα 2023» Τατιάνα Καλογιάννη, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ITV το βράδυ της Τετάρτης.
Η κ. Καλογιάννη ήταν ιδιαίτερα αιχμηρή στην τοποθέτησή της αναφορικά με τις συζητήσεις που είχαν γίνει για το ενδεχόμενο συνεργασίας καταλογίζοντας στον κ. Ελισάφ κρυψίνοια και αλαζονεία. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην ανεξαρτητοποίηση δύο δημοτικών συμβούλων της που έδωσαν στήριξη στον νέο δήμαρχο, γεγονός που σύμφωνα με την ίδια επιβεβαιώνει τις «υπόγειες διαδρομές» που είχε ακολουθήσει η άλλη πλευρά.
Από την άλλη πλευρά, η κ. Καλογιάννη σημείωσε πως θα παραμείνει στο δημοτικό συμβούλιο ως επικεφαλής της παράταξης, χωρίς να αναζητά κάποια θέση μετακλητή, όπως έχει διαρρεύσει τελευταία. Στη συνέντευξή της στο ITV αναφέρθηκε και στην σύγκληση της παράταξης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, στην οποία όπως είπε καταδείχθηκε η ορθότητα των χειρισμών στο προηγούμενο διάστημα για το ενδεχόμενο συνεργασίας, αλλά και η απόλυτη ευθύνη του Δημάρχου για την ανεπιτυχή έκβαση.
«Η επικεφαλής της παράταξης δεσμεύθηκε για την κατάθεση της οριστικής μορφής του, υπό εκπόνηση, οργανογράμματος και του κανονισμού λειτουργίας της παράταξης, στο άμεσο προσεχές διάστημα, ώστε να κινητοποιηθούν όλες οι δυνάμεις της παράταξης οργανωμένα και μεθοδικά προς την κατεύθυνση τόσο της άσκησης υπεύθυνης αντιπολίτευσης, όσο και της συστηματικής επαφής της παράταξης με τους δημότες.
Η παράταξη, ως η μοναδική και νέα παράταξη που εκπροσωπεί τις δυνάμεις της προόδου και της δημιουργίας στον Δήμο μας, θα τιμήσει και τους ψηφοφόρους που την εμπιστεύθηκαν, και θα καταδεικνύει, συνεχώς, τα ανταγωνιστικά της χαρακτηριστικά σε όλους όσους επιθυμούν την αλλαγή της φυσιογνωμίας και της λειτουργίας του Δήμου μας», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.