Η Ελένη Ακονίδου νέα πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου

Νέα

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

Την νέα πρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου παρουσίασε ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ.
Πρόκειται για την Ελένη Ακονίδου που έρχεται να αναλάβει έναν από τους πιο δύσκολους και νευραλγικούς ρόλους μιας και το ΠΚΔΙ είναι από τους μεγαλύτερους οργανισμούς της πόλης. Άλλωστε, η νέα δημοτική αρχή έχει δείξει την διάθεση της για σημαντικές και ποιοτικές πολιτιστικές εκδηλώσεις ενώ ο δήμαρχος έχοντας διατελέσει και ο ίδιος πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου θέλει να προάγει την παραγωγή σημαντικού πολιτιστικού έργου σε όλες τα είδη τέχνης.
Την νέα περίοδο στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών, σηματοδοτούν οι τριήμερες εκδηλώσεις με τίτλο «Ioannina New Era», που θα πραγματοποιηθούν στις 13, 14 και 15 Σεπτεμβρίου στο Πέραμα, στο Μώλο και στο Νησί.
Την νέα περίοδο ανακοίνωσε συγκινημένος ο κ. Ελισάφ έχοντας στο πλευρό του την νέα πρόεδρο καθώς και τους κ.κ. Νίκο Σιορόκα και ο Γιώργο Γάκη.
Η κ. Ακονίδου, σύντομη στην πρώτη δημόσια τοποθέτησή της, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο «για την τιμή και την εμπιστοσύνη που επέδειξε προς το πρόσωπό της και τόνισε ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να φανεί αντάξια των προσδοκιών του ιδίου και κυρίως των δημοτών».
Εμπνευστής της τριήμερης γιορτής που θα ξεδιπλωθεί στις όχθες της λίμνης είναι ο Γιώργος Γάκης, ο οποίος έκανε και την παρουσίαση του αναλυτικού προγράμματος

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

– Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019
Perama Rocks – Λιμάνι Περάματος
Συμμετέχουν: Daffodils, Felony Case, Fire Burst και οι Blues Makers με τον Γιάννη Αυγερινό.
– Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019
Rockarolla – Εν πλω συναυλία με τα καραβάκια από την πλατεία Μαβίλη έως το «Δώδεκα»
Συμμετέχουν: George Gakis & the Troublemakers, Fortissimo
Μια rock βαρκαρόλα με καραβάκια που θα υποδέχονται το κοινό και βόλτα δίπλα στις όχθες της λίμνης για να την απολαύσουν θεατές και περιπατητές του Μώλου.
H επιβίβαση στα καραβάκια θα γίνεται δωρεάν με δελτία προτεραιότητας που θα διανεμηθούν στο κιόσκι του Mώλου, στις 7:30 μ.μ.
– Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019
PartyIsland – Νησί (πλατεία)
Η εκδήλωση ξενικά με Rock ’n’ roll πάρτυ και συνεχίζεται με λαϊκά και έντεχνα ελληνικά τραγούδια με την Ορχήστρα του Γιάννη Σταύρου.
Street Musicians από τοISM (Ιoannina School of Music) θα υποδέχονται τους θεατές στους γραφικούς δρόμους του Νησιού.
Παράλληλα ο Αιμίλιος Νέος θα εκθέσει τις φωτογραφίες του.
Το Σωματείο Λεμβούχων Νήσου προσφέρει στους επισκέπτες μειωμένο εισιτήριο από τις 6 μ.μ. και μετά (1 ευρώ ανά διαδρομή). Τα τελευταία δρομολόγια από το Νησί θα γίνουν μετά το πέρας των εκδηλώσεων για την ομαλή επιστροφή των επισκεπτών.
Ώρα έναρξης: 8:30 μ.μ.
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις.