Ν. Γιαννής: Προέχει η Ευρώπη να παραμείνει ισχυρή

Πολιτική

Σε πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης Νέας Δημοκρατίας και ΖΥΡΙΖΑ τείνει να μετατραπεί η συζήτηση για τις Ευρωεκλογές, δεδομένου του ότι έχουν περάσει τέσσερα χρόνια από την διεξαγωγή εθνικών εκλογών, τόνισε μιλώντας στο ITV ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής της Ν.Δ Ν. Γιαννής, με καταγωγή από τη Βίτσα Ζαγορίου.
«Ίσως και οι πολίτες να δείχνουν ανυπόμονοι για να συμμετέχουν στις εκλογές και να ψηφίσουν, εκδηλώνοντας μετά από τέσσερα χρόνια στην κάλπη τα συναισθήματά τους. Όμως εκείνο που προέχει, είναι η Ευρώπη να παραμείνει ισχυρή και ηγέτιδα δύναμη σε ένα παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον με διαφορετικές απαιτήσεις.
«Από τη μία υπάρχουν εκείνοι που πιστεύουν στην Ευρώπη, αλλά παραδέχονται τις αδυναμίες που υπάρχουν και από την άλλη εκείνοι που δεν πιστεύουν στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα ή οι σκεπτικιστές που έχουν ενστάσεις και αντιρρήσεις, αλλά δεν καταθέτουν κιόλας κάποια πρόταση. Προφανώς υπάρχουν εθνικές προτεραιότητες στη συζήτηση για τις Ευρωεκλογές, όμως είναι λανθασμένη η αντίληψη ότι μπορεί η κάθε χώρα να ζήσει σε έναν εικαζόμενο παράδεισο, περιχαρακωμένη στα σύνορά της.
Δεν υπάρχει η πολυτέλεια της διάσπασης στην Ευρώπη, αντιθέτως υπάρχει η ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης του ευρωπαϊκού οράματος», σημείωσε χαρακτηριστικά.