ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ – Αισιοδοξία για τη νίκη στην προεκλογική ομιλία

Πολιτική
  • Μ. Ελισάφ: «Η πρότασή μας είναι η δέσμευσή μας»

 

Μήνυμα νίκης αλλά και εμπιστοσύνης έστειλαν εκατοντάδες Γιαννιώτες που παραβρέθηκαν, παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, στην ανοιχτή προεκλογική ομιλία του υποψήφιου δημάρχου Μωυσή Ελισάφ στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Η παράταξη «Γιάννενα Νέα Εποχή» μία ακομμάτιστη, αυτοδιοικητική κίνηση, μέσα στους οκτώ μήνες που συμπληρώθηκαν από την ίδρυσή της αποτελεί μια δύναμη που πρωταγωνιστεί στις τοπικές πολιτικές εξελίξεις και μπορεί να πρωταγωνιστεί και την επόμενη ημέρα.

«Είμαστε πραγματικά μια νέα παράταξη και σας καλούμε να μας εμπιστευτείτε στις εκλογές. Νέα στις ιδέες. Νέα στην κοινωνική σύνθεση. Νέα στη σχέση μας με τους δημότες», υπογράμμισε στην ομιλία του ο κ. Ελισάφ.

Κεντρικό σύνθημα όπως αναδείχθηκε από την έναρξη της προεκλογικής περιόδου είναι το «Μαζί».

Μαζί και την επόμενη μέρα, όπως τόνισε ο κ. Ελισάφ, καθώς η παράταξη δεν διεκδικεί το μονοπώλιο της εξουσίας αλλά την λύση των προβλημάτων προς το συμφέρον των πολλών.

«Οι σκληροί πολιτικοί ανταγωνισμοί είναι υποκατάστατο πολεμικής σύγκρουσης. Κάθε πολεμική σύγκρουση έχει ως αποτέλεσμα κυρίαρχους και κυριαρχούμενους. Η παράταξή μας απεκδύεται μια παρόμοια διαδικασία, τη μόνη κυριαρχία που διεκδικούμε είναι εκείνη επί των προβλημάτων μας», τόνισε στην ομιλία του.

Αναφερόμενος στις προγραμματικές θέσεις της παράταξης σημείωσε ότι διαμορφώθηκαν μετά από εξαντλητική προσπάθεια δεκάδων ανθρώπων με διαφορετικές πολιτικές πεποιθήσεις και αφετηρίες.

«Η πρότασή μας είναι η δέσμευσή μας» σημείωσε ο κ. Ελισάφ με σκοπό να γίνουν τα Γιάννενα πρώτα, να πάρουν την θέση τους στον Ευρωπαϊκό χάρτη.

 

Οι προτάσεις

Ο κ. Ελισάφ περιέγραψε αναλυτικά το σχέδιο της Νέας Εποχής που θέτει ως προτεραιότητες την οριστική επίλυση των προβλημάτων του Δήμου, την ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων, την καθαριότητα σε κάθε γωνιά του Δήμου, την αναβάθμιση της λίμνης, την λύση του κυκλοφοριακού, την επίλυση των καθημερινών προβλημάτων, την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, την αξιοποίηση των πολιτιστικών και θρησκευτικών μνημείων, την ισόρροπη αθλητική ανάπτυξη, την συνεργασία με το Πανεπιστήμιο, την αξιοποίηση του συνόλου του ανθρώπινου δυναμικού, την δημιουργία μιας πόλης φιλικής και προσβάσιμης για όλους.

Για όλα τα θέματα η παράταξη έχει καταθέσει αναλυτικά τις προτάσεις της που αποτελούν και την δέσμευσή της απέναντι στους κατοίκους του Δήμου.

«Αρνούμαστε να βλέπουμε γειτονιές παρατημένες, δρόμους γεμάτους λακκούβες, πεζοδρόμια σπασμένα, πάρκα και παιδικές χαρές εγκαταλελειμμένες.

Έχουμε πρόταση για το Γιαννιώτικο Σαλόνι που ρημάζει. Θέλουμε να αποτελέσει ένα πολυθεματικό πάρκο που θα υιοθετηθεί από τους πολίτες.

Έχουμε πρόταση για το Άσυλο Ανιάτων που αποτελεί μία εστία ρύπανσης. Θέλουμε να μετατραπεί σε ένα πολυδύναμο κέντρο που θα παρέχει κοινωνικές υπηρεσίες.

Κουραστήκαμε να ακούμε για την ανάπλαση στο Πάρκο Λιθαρίτσια. Προτείνουμε με λίγα χρήματα συγκεκριμένες παρεμβάσεις για να πάρει και πάλι ζωή.

Καταθέσαμε πρόταση για το Άλσος. Μαζί με τους κατοίκους μπορούμε να προχωρήσουμε στην αναβάθμισή του.

Μιλήσαμε για την ΔΕΥΑΙ. Ξέρουμε πως θα την κάνουμε μία επιχείρηση βιώσιμη, που θα προσφέρει φτηνότερο νερό και θα εξυπηρετεί τον πολίτη.

Ξέρουμε πως θα πετύχουμε την προγραμματισμένη εξωστρέφεια. Κι αυτό θα φέρει περισσότερους τουρίστες, περισσότερα χρήματα στην τοπική αγορά, περισσότερες θέσεις εργασίας.

Θέτουμε ψηλά στις προτεραιότητές μας την στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας και την συμβολή του δήμου στη δημιουργία ενός ελκυστικού επενδυτικού περιβάλλοντος», τόνισε στην ομιλία του ο κ. Ελισάφ.

Κατέληξε ζητώντας την εμπιστοσύνη των πολιτών και δεσμευόμενος ότι στα επόμενα τέσσερα χρόνια καμιά ευκαιρία δεν θα πάει χαμένη.

Στη συνέχεια έγινε η παρουσίαση των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων καθώς και η παρουσίαση των υποψηφίων συμβούλων της Κοινότητας Ιωαννίνων.

H εκδήλωση «έκλεισε» μουσικά με τον Γιώργο Γάκη και τους Troublemakers.

 

Συνάντηση με τον Συμπαραστάτη του Δημότη

Με τον Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης Χρήστο Πάνου συναντήθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή».

Στην συνάντηση υπήρξε αναλυτική ενημέρωση για το έργο του συμπαραστάτη στο Δήμο Ιωαννιτών, τα προβλήματα που θέτουν οι συμπολίτες αλλά και οι επιχειρήσεις και τις παρεμβάσεις που έγιναν για την επίλυσή τους.

Ο κ. Ελισάφ επεσήμανε ότι πρόκειται για έναν πολύ σημαντικό θεσμό τον οποίο υπηρετεί με συνέπεια ο κύριος Πάνου και τόνισε την ανάγκη μεγαλύτερης προβολής του, ώστε οι πολίτες να γνωρίσουν πότε και πως μπορούν να καταφεύγουν στον Συμπαραστάτη για να ζητήσουν την συνδρομή του.

Τα περισσότερα και σημαντικότερα προβλήματα που έχει διαχειριστεί μέχρι σήμερα αφορούν σε απλήρωτους λογαριασμούς προς την ΔΕΥΑΙ, σε μισθωμένες κατοικίες.

Ο κ. Ελισάφ υπογράμμισε ότι είναι απαραίτητη η τροποποίηση του κανονισμού της ΔΕΥΑΙ ώστε η ευθύνη καταβολής της οφειλής να ανήκει σε αυτόν που αποδεδειγμένα κάνει χρήση του χώρου κι επομένως καταναλώνει το νερό.

Οι πολίτες καταφεύγουν επίσης στον Συμπαραστάτη όταν ταλαιπωρούνται από τις υπηρεσίες του Δήμου λόγω του κατακερματισμού αρμοδιοτήτων. Τέτοια ζητήματα, όπως σημείωσε ο κ. Ελισάφ, μπορούν να αντιμετωπιστούν με αναμόρφωση του Οργανισμού του Δήμο.

Το τρίτο σοβαρό ζήτημα σχετίζεται με τα αδέσποτα ζώα. Απαραίτητη κρίνεται η τροποποίηση του νόμου για τα αδέσποτα ζώα με την προσθήκη της υποχρέωσης δημιουργίας χώρων μόνιμης φιλοξενίας των αδέσποτων ζώων από όλους τους Δήμους της χώρας και πρόβλεψη της απαιτούμενης χρηματοδότησης.