ΜΕΡ. ΤΖΟΥΦΗ -Ερώτηση για τις υποδομές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Πολιτική

Την άμεση και πλήρη αποκατάσταση των πανεπιστημιακών εγκαταστάσεων στη Θεσσαλία ζητά η Μερόπη Τζούφη

Την άμεση και πλήρη αποκατάσταση των πανεπιστημιακών εγκαταστάσεων στη Θεσσαλία ζητά η Μερόπη Τζούφη, με ερώτηση που κατέθεσε στον υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη. Όπως τονίζει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, παραμένει ασαφές πως θα κατανεμηθεί η έκτακτη επιχορήγηση των 2.2 εκατ. € που εξήγγειλε το υπουργείο Παιδείας για την αποκατάσταση των ζημιών. Σημειώνει ακόμα πως προκύπτουν ερωτήματα για την επάρκεια του ποσού, δεδομένου ότι μόνον το ΤΕΦΑΑ καταγράφει ζημιές μεγαλύτερες του 1 εκατ. €.

Στο πλαίσιο αυτό, η κα Τζούφη καλεί τον Κυριάκο Πιερρακάκη να απαντήσει αν υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα και σχεδιασμός για την αποκατάσταση των υποδομών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που έχουν καταστραφεί ολοσχερώς ή αντιμετωπίζουν κρίσιμες αδυναμίες λειτουργίες (ΤΕΦΑΑ, «Παπαστράτου»). Παράλληλα, ζητά ενημέρωση για τη λειτουργία και την πιθανή μετεγκατάσταση της Επιτροπής Ερευνών, των διοικητικών και τεχνικών υπηρεσιών και γραμματειών.

Αναφορικά με τους πλημμυροπαθείς φοιτητές ή τους φοιτητές που σπουδάζουν σε περιοχές που έχουν πληγεί από τις πλημμύρες, η βουλευτής Ιωαννίνων τονίζει πως πρέπει να ληφθούν μέτρα για τη σίτιση και στέγαση, όπως και ειδική ρύθμιση για όσους έχουν γίνει αποδεκτοί σε μεταπτυχιακά των ΑΕΙ της επικράτειας, αλλά κινδυνεύουν να απορριφθούν λόγω μη έγκαιρης ολοκλήρωσης των σπουδών στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας λόγω των καταστροφών.

Την ερώτηση συνυπογράφουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

Αθηνά Λινού, Σία Αναγνωστοπούλου, Όθων Ηλιόπουλος, Βασίλης Κόκκαλης, Μαρίνα Κοντοτόλη, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, Ιωάννης Σαρακιώτης