ΕΣΤΙΑΚΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ -Διαμαρτυρία για τα αδιάθετα δωμάτια στις Εστίες

Νέα

Τη διαμαρτυρία τους με μια συμβολική κινητοποίηση έξω από το κτίριο διοίκησης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, εξέφρασαν μέλη του Συλλόγου Εστιακών Φοιτητών Ιωαννίνων

Τη διαμαρτυρία τους με μια συμβολική κινητοποίηση έξω από το κτίριο διοίκησης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, εξέφρασαν μέλη του Συλλόγου Εστιακών Φοιτητών Ιωαννίνων στις αποφάσεις των πρυτανικών αρχών για το νέο εσωτερικό κανονισμό που ρυθμίζει τη διάθεση και κατανομή δωματίου στις Εστίες, στους δικαιούχους που έχουν υποβάλλει σχετικό αίτημα. Όπως αναφέρουν στη διαμαρτυρία τους οι φοιτητές χρειάστηκε να περάσει σχεδόν ένας χρόνος για να διαπιστώσει η σημερινή διοίκηση του Πανεπιστημίου ότι ένας αριθμός 200 περίπου δωματίων στις Εστίες είναι αδιάθετος και ανενεργός, λόγω του ότι είχαν κλείσει για να γίνουν εργασίες οι οποίες δεν ολοκληρώθηκαν.

Παράλληλα, επισημαίνουν πως η διοίκηση του Πανεπιστημίου είναι εκείνη που αδιαφορεί και έχει τη μέγιστη ευθύνη για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, με δεκάδες πρωτοετείς να μην βρίσκουν δωμάτιο στις Εστίες, αλλά και πολλούς ακόμη μεταπτυχιακούς φοιτητές να καλούνται να εγκαταλείψουν τα δωμάτιά τους. Όπως ανέφερε ο Γραμματέας του Συλλόγου Εστιακών Φοιτητών Ιωαννίνων Κων. Λάχανης – Ζαγκλαβάρας, η αλλαγή του εσωτερικού κανονισμού και η θέσπιση επιπλέον κριτηρίων όπως είναι η αριστεία για τη χορήγηση δωματίων στους φοιτητές είναι ένα ακόμη βήμα σε βάρος της δωρεάν δημόσιας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και υπέρ της ιδιωτικοποίησης και της φοιτητικής μέριμνας.