ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: «Να κάνουμε ένα τολμηρό άλμα στο μέλλον»

Πολιτική

«Κύριε Πρόεδρε της ΝΔ εδώ στο Μέτσοβο στην κοιτίδα του βλαχόφωνου ελληνισμού συνεχίζεται η προεκλογική σας πορεία προς τον«Ύστερα από μια δεκαετία κρίσης ξημερώνει για την πατρίδα μας μια καλύτερη μέρα» ήταν το αισιόδοξο μήνυμα που έστειλε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης από το Μέτσοβο, όπου και έκανε την πρώτη στάση της περιοδείας του στην Ήπειρο.

«Αισθάνομαι ότι η ελληνική κοινωνία πρέπει επιτέλους ενωμένη και μακριά από τους διχασμούς του παρελθόντος να προχωρήσει μπροστά», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας στην κεντρική πλατεία του Μετσόβου, και πρόσθεσε: «Μετά από τόσα χρόνια κρίσης αφήνουμε στην άκρη πολλά από αυτά που μας πλήγωσαν, τον διχασμό, την τοξικότητα, την ψεύτικη πόλωση, για να ανακαλύψουμε πάλι την ουσία της πολιτικής. Αυτή την οποία υπηρέτησε καθ’ όλη τη διάρκεια της πολιτικής διαδρομής του ο Ευ. Αβέρωφ. Και η ουσία της πολιτικής δεν είναι άλλη από το να αγωνιζόμαστε για να κάνουμε τις ζωές σας καλύτερες. Αυτή την παρακαταθήκη του Ευ. Αβέρωφ, αυτήν την έμφαση στο αποτέλεσμα, στον ρεαλισμό της πολιτικής καλούμαστε όλες και όλοι εμείς, και εγώ ως Πρόεδρος της ΝΔ, τιμώντας έναν προηγούμενο πρόεδρο της ΝΔ, να υπηρετήσουμε».

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο μοντέλο ανάπτυξης του Μετσόβου και την καθοριστική συμβολή του εθνικού ευεργέτη Ευάγγελου Αβέρωφ σε αυτό. «Ο Ευ. Αβέρωφ είχε το δικό του όραμα για το πώς πρέπει να αναπτυχθεί αυτός ο ευλογημένος τόπος», τόνισε, και πρόσθεσε: «Αυτό το μοντέλο του Μετσόβου, το οποίο δεν είναι τίποτα άλλο από την τόνωση και υποστήριξη των φυσικών συγκριτικών πλεονεκτημάτων αυτού του τόπου -κτηνοτροφία, προστασία του περιβάλλοντος, πολιτιστική παράδοση, οι τέχνες, στις οποίες τόσο πολλοί Μετσοβίτες διακρίθηκαν εδώ στα βουνά της Ηπείρου- αυτό το ξεχωριστό μοντέλο το οποίο κατάφερε και δρομολόγησε εν πολλοίς ένας άνθρωπος, διότι έβλεπε πιο μπροστά από την εποχή του, καλούμαστε να το κάνουμε κανόνα και όχι μια φωτεινή εξαίρεση».

Αναφερόμενος στους Ηπειρώτες Ευεργέτες ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι «στο ίδιο πνεύμα και στο ίδιο κλίμα πρέπει και εμείς να κοιτάξουμε πέρα από τα προβλήματα της καθημερινής διαχείρισης και να δούμε οραματικά και φιλόδοξα τις προοπτικές του τόπου μας. Και να σταθούμε επίσης με σεβασμό σε αυτή τη γενιά των μεγάλων Ηπειρωτών ευεργετών, οι οποίοι σε πολύ δύσκολες εποχές για τον τόπο μας με τόσο μεγάλη γενναιοδωρία προσέφεραν την περιουσία τους για το κοινό καλό. Αυτή η γενιά των Ηπειρωτών ευεργετών αποτελούν φάρο για το πώς μια νέα γενιά ευεργετών οι νέοι εύποροι, οι πλούσιοι του 21ου αιώνα πρέπει να αντιλαμβάνονται τις δικές τους υποχρεώσεις συνολικά απέναντι στην κοινωνία».

Ο κ. Μητσοτάκης έθεσε εκ νέου από το Μέτσοβο το δίλημμα των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου, περιγράφοντας το όραμά του για μια φωτεινή Ελλάδα. «Οι επιλογές που έχουμε μπροστά μας είναι πολύ σαφείς» είπε, εξηγώντας: «Ή θα συνεχίσουμε στη στασιμότητα, στη μιζέρια, στη φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης, όπως αυτή δρομολογήθηκε με συνειδητές κυβερνητικές επιλογές τα τελευταία 4 χρόνια ή θα κάνουμε ένα τολμηρό άλμα στο μέλλον με μία νέα πολιτική που θα μειώνει φόρους, θα προσελκύει επενδύσεις, θα δημιουργεί θέσεις απασχόλησης και θα αξιοποιεί τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της κάθε ελληνικής περιφέρειας». Συμπλήρωσε δε ότι «η Ελλάδα δεν θα μπορεί να είναι ποτέ πραγματικά αυτοδύναμη αν δεν έχει μια οικονομία η οποία αναπτύσσεται ισχυρά, αν δεν μπορούμε να δημιουργούμε πολύ πλούτο για να μπορούμε στη συνέχεια να υποστηρίζουμε το κοινωνικό μας κράτος, να παρέχουμε στήριξη στους πιο αδύναμους, να στηρίζουμε την δημόσια παιδεία, τη δημόσια υγεία».

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Μέτσοβο ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, συνοδευόμενος από τον επανεκλεγέντα περιφερειάρχη Ηπείρου Αλ. Καχριμάνη, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους, που του επεφύλαξαν θερμή υποδοχή και του ευχήθηκαν καλή επιτυχία.

Μετά το Μέτσοβο ο κ. Μητσοτάκης μετέβη στα Ιωάννινα, όπου και συναντήθηκε με τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Ιωαννιτών, κ. Μωυσή Ελισάφ, και τον συνεχάρη για την εκλογική επιτυχία του.

 

 

Υποδοχή από τον Κώστα Τασούλα

λαό που συντομότατα, στις 7 Ιουλίου, θα σας οδηγήσει στην πρωθυπουργία με ισχυρή λαϊκή εντολή. Και δεν μπορεί, το μήνυμα αυτού του ηπειρωτικού τόπου, παρά να είναι πως αυτή η πρωθυπουργία θα πρέπει να χαρακτηρισθεί από το πάθος της δημιουργίας και τη γοητεία της ευθύνης. Αυτή την παράδοση δημιουργίας και ευθύνης μας κληροδότησε και ο Ευάγγελος Αβέρωφ Τόσιτσας, αυτή την παράδοση καλείσθε να συνεχίσετε προσφέροντας στον ελληνικό λαό μια σταθερή κυβέρνηση, μια ισχυρή οικονομία, μια εσωτερική ασφάλεια και μια αποτρεπτική ισχύ έναντι κάθε εξωτερικής απειλής. Οι πολίτες των Ιωαννίνων και της Ηπείρου θα σταθούν στο πλευρό σας ώστε μετά τη μεγάλη νίκη της ΝΔ που χρειάζεται ο τόπος μας, της 7ης Ιουλίου, η χώρα να επιτύχει με αποφασιστικά βήματα την έξοδό της από την κρίση, την οικονομική της ανάπτυξη και την προκοπή επιτέλους του ελληνικού λαού που τόσο δοκιμάσθηκε από την παρατεταμένη περιπέτεια της τελευταίας δεκαετίας».

Με τα λόγια αυτά υποδέχθηκε και προσφώνησε τον Πρόεδρο της ΝΔ κ. Κυριάκο Μητσοτάκη ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ κ. Κώστας Τασούλας στην κεντρική πλατεία του Μετσόβου την Κυριακή 16/6. Εν συνεχεία ο κ. Τασούλας συνόδευσε τον κ. Μητσοτάκη στις επισκέψεις του στην Πινακοθήκη Αβέρωφ και στο οινοποιείο της εταιρίας Κατώγι.

Ο κ.Τασούλας εξ άλλου ξεκινώντας την προεκλογική του εκστρατεία επισκέφθηκε τους Μελιγγούς, το Μαντείο, τη Δωδώνη, τους Δραμεσιούς, το Σταυράκι, το Νεοχωρόπουλο, τα Μάρμαρα, το Μικρό Περιστέρι, το Βοτονόσι, τη Χρυσοβίτσα, την Πέτρα, τους Μηλιωτάδες και τη Μάζια.

 

 

Στο πλευρό των Αγροτών της Άρτας

 

Ισχυρή εντολή και από τους αγρότες ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Άρτα στην οποία βρέθηκε την Κυριακή, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Ήπειρο.

Μιλώντας σε άλλη μία θεματική εκδήλωση που διοργανώνει ενόψει των εκλογών η Νέα Δημοκρατία αντί των παραδοσιακών προεκλογικών συγκεντρώσεων, ο κ. Μητσοτάκης συζήτησε με πολίτες για τα προβλήματα αλλά και τις προκλήσεις του πρωτογενούς τομέα.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε και τη σημασία που έχει η σωστή κατάρτιση για την ανάπτυξη του κλάδου και η αξιοποίηση των πολλών συγκριτικών πλεονεκτημάτων που έχουμε στην Ελλάδα.

Ακόμη, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε την προστιθέμενη αξία που θα φέρει η σύνδεση των ελληνικών προϊόντων με τον ελληνικό πολιτισμό: «Πρέπει να υποστηρίξουμε το brand Ελλάδα και την ελληνική σημαία και στον πρωτογενή τομέα. Και να το συνδέσουμε με την ποιότητα. Και να πούμε βέβαια και μία ιστορία για αυτό διότι πολλά από τα πολύ επιτυχημένα brands, δεν έχουν να κάνουν μόνο με την ποιότητα του προϊόντος».

Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε από τους πολίτες της Άρτας «ισχυρή εντολή» με στόχο η Ελλάδα να κάνει «μια μεγάλη φυγή στο μέλλον», όπως τόνισε χαρακτηριστικά. «Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η Νέα Δημοκρατία είναι σήμερα η μόνη πατριωτική παράταξη που μπορεί να εκφράσει αυτό το κύμα πολιτικής αλλαγής που βλέπω παντού στη χώρα. Και δεν έχω επίσης καμία αμφιβολία ότι η Άρτα δε θα είναι εξαίρεση και θα είναι και αυτή γαλάζια», πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επισκέφθηκε ακόμη φυτείες ακτινιδίου όπου συνομίλησε με αγρότες οι οποίοι του ζήτησαν «να μην δημιουργηθούν κι άλλες στρατιές Ελλήνων μεταναστών ή ανέργων». Ο κ. Μητσοτάκης τους διαβεβαίωσε ότι θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του ώστε οι νέοι να μην φεύγουν από τον τόπο τους επειδή δεν βλέπουν καμία προοπτική σε αυτόν.

Ακόμη, ο δήμαρχος Άρτας Χρήστος Τσιρογιάννης έθεσε μια σειρά θεμάτων προς τον κ. Μητσοτάκη σε συνάντησή τους, μεταξύ των οποίων ήταν: η άρδευση του κάμπου της Άρτας με κλειστό αγωγό από τη Λίμνη Πουρναρίου, έτσι ώστε να μειωθεί το κόστος παραγωγής για τον αγρότη, η άρση του κορεσμού του δικτύου της Ηλεκτρικής Ενέργειας, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για νέες επενδύσεις σε έργα ΑΠΕ και η χρηματοδότηση των έργων αντιπλημμυρικής προστασίας και διευθέτησης του ποταμού Αράχθου.

Τελευταίος σταθμός της περιοδείας του κ. Μητσοτάκη ήταν η Λευκάδα, όπου βρέθηκε στις εκδηλώσεις για την πολιούχο, Παναγία Φανερωμένη, στην Ιερά Μητρόπολη Λευκάδας. Σε δηλώσεις του στη Λευκάδα αναφέρθηκε στην προκλητική στάση της Τουρκίας και άσκησε κριτική στους χειρισμούς της κυβέρνησης.