Σε εξέλιξη η υποβολή αιτήσεων για τις 100 δόσεις για τους ΟΤΑ

Οικονομία

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

Να επισπεύσουν τις διαδικασίες οι ενδιαφερόμενοι ώστε να μπουν στη ρύθμιση των 100 δόσεων για τα χρέη στους δήμους και τα νομικά τους πρόσωπα με δυνατότητα μείωσης έως και πλήρους διαγραφής των προσαυξήσεων, κάλεσε ο πρόεδρος των Λογιστών- Φοροτεχνικών Σπύρος Μπέκας.
Ο κ. Μπέκας κάλεσε τους πολίτες αλλά και τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά.
Η ρύθμιση αφορά οφειλές ιδιωτών και επιχειρήσεων από τέλη, φόρους, δικαιώματα, εισφορές, καθώς και από τις προσαυξήσεις, τους τόκους και των πρόστιμα αυτών προς τους δήμους και τα νομικά τους πρόσωπα (π.χ. Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης), που έχουν βεβαιωθεί στο παρελθόν.
Η υπαγωγή στη ρύθμιση γίνεται μετά από αίτηση του οφειλέτη προς την αρμόδια υπηρεσία του οικείου δήμου ή του νομικού προσώπου και οι ημερομηνίες τρέχουν…

Επίδομα θέρμανσης οσονούπω…

Στο μεταξύ ο κ. Μπέκας αναφέρθηκε στο επίδομα θέρμανσης που αναμένεται να καταβληθεί τις επόμενες ημέρες στους δικαιούχους. Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με τις ανακοινώσεις την Παρασκευή 28 Ιουνίου θα πιστωθούν τα χρήματα στους δικαιούχους. Η πληρωμή αφορά όσους υπέβαλαν αίτηση 16 Ιανουαρίου έως 31 Μαΐου. Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση οι δικαιούχοι είναι:
Τα φυσικά πρόσωπα που έχουν:
Ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα 12.000 ευρώ για άγαμο, 20.000 ευρώ για έγγαμο και 22.000 ευρώ για μονογονεϊκές οικογένειες, το οποίο προσαυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για κάθε τέκνο.
Ακίνητη περιουσία, η αξία της οποίας δεν υπερβαίνει το ποσό των 130.000 ευρώ για τους άγαμους και το ποσό των 250.000 ευρώ για τους έγγαμους και τις μονογονεϊκές οικογένειες.