Κασσελάκης: «Εγώ θα μείνω στο ΣΥΡΙΖΑ»

Πολιτική

Στα Γιάννενα ο Στ. Κασσελάκης ενόψει των εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ την ερχόμενη Κυριακή

«Είμαι εδώ για να μείνω», αυτή είναι η απάντηση του υποψήφιου πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανου Κασσελάκη στην ερώτηση για την επόμενη μέρα μετά το τέλος των εσωκομματικών εκλογών. Ο κ. Κασσελάκης ξεκαθαρίζει ότι έχει έρθει για να μείνει και προτεραιότητά του είναι η ενότητα του κόμματος, όσο βέβαια αυτό εξαρτάται από τον ίδιο.

Ο κ. Κασσελάκης που σταμάτησε πολλές φορές στο δρόμο για να χαιρετήσει κόσμο και για να συνομιλήσει μαζί του περιοδεύει στα Γιάννενα λίγο πριν τις κάλπες της Κυριακής.

Το μεσημέρι και μετά από την επίσκεψη στο Πανεπιστήμιο ο κ. Κασσελάκης βρέθηκε στην διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όπου συνομίλησε με υπάλληλους, αλλά και με την διευθύντρια.

«Εγώ είμαι για να μείνω . Θα μείνω και θα προσφέρω γιατί υπάρχει αδικία, υπάρχει σπατάλη!  Όλοι πρέπει να ψηφίσουμε!  Εάν αισθάνεστε ότι ένα προοδευτικό μοντέλο είναι η λύση, τότε ελάτε όλοι να ψηφίσετε. Δεν είναι μόνο για μένα.  Γραφτείτε και σήμερα στην πλατφόρμα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και ελάτε να ψηφίσετε . Πάρτε τη χώρα στα χέρια σας», απάντησε καλώντας όλα τα μέλη αλλά και όλη την κοινωνία να έρθει και να συμμετάσχει στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ που θα είναι και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Κασσελάκης ρωτήθηκε και για το βίντεο που ανέβασε και είναι γυρισμένο στη Μακρόνησο και για το οποίο δέχτηκε και δέχεται σκληρή κριτική κυρίως από μέλη της αριστεράς. Η απάντησή του υποψήφιου προέδρου είναι απλή: «Θα πω δυο πράγματα. Το βίντεο αυτό στέλνει ένα ενωτικό μήνυμα η σύγχρονη αριστερά έχει τον άνθρωπο στο επίκεντρο. Το σύγχρονο κράτος που έχουμε δεν είναι κοινωνικό. Δεν έχουμε κοινωνικό κράτος και μόνο η σύγχρονη αριστερά μπορεί να το πετύχει.  Πρέπει να αντλούμε έμπνευση και αυτό μπορεί να το πετύχουμε μέσα από τη γνώση της ιστορίας. Όλος ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα έχει ανοιχτή καρδιά και ανοιχτό μυαλό. Μέσα από το βίντεο διδάσκεται η ιστορία. Η ιστορία δεν τελείωσε το 1940. Υπάρχουν οικογένειες που έχουν καταστραφεί. Πρέπει όλοι μαζί να συνεχίσουμε», απάντησε μεταξύ άλλων.

Αναφορικά με την επίσκεψή του στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στο οποίο παρέμεινε για αρκετή ώρα, ο κ. Κασσελάκης έκανε λόγο για ένα εξαιρετικό εκπαιδευτικό ίδρυμα που όμως έχει πολλές περισσότερες δυνατότητες: «μπορούμε να κάνουμε πολλά. Έχετε μια εξαιρετική πόλη και γενικά η περιφέρεια είναι διαμάντι. Οι φοιτητές έχουν θέματα όπως για παράδειγμα το θέμα της διαμονής. Είναι ένας φαύλος κύκλος για τους περισσότερους καθώς δεν μπορούν να μείνουν», είπε υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να αλλάξουμε συνολικά τη νοοτροπία μας εάν θέλουμε να αλλάξουμε και να αναπτύξουμε μια κοινωνία με λιγότερες παθογένειες», τόνισε.

 

 

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ