Και διψήφιο ποσοστό και κοινοβουλευτική εκπροσώπηση

Πολιτική

Η ικανοποίηση είναι διάχυτη καθώς οι στόχοι για το ΠΑΣΟΚ στο Νομό, σύμφωνα με τα στελέχη του κόμματος, επετεύχθησαν.

Παρουσία του νεοεκλεγέντα βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Γιάννη Τσίμαρη δόθηκε στα γραφεία του κόμματος η πρώτη συνέντευξη μετά τα εκλογικά αποτελέσματα της Κυριακής και την είσοδο του κ. Τσίμαρη στη Βουλή.

Η ικανοποίηση είναι διάχυτη καθώς οι στόχοι για το ΠΑΣΟΚ στο Νομό, σύμφωνα με τα στελέχη του κόμματος, επετεύχθησαν.

Και τα ποσοστά αυξήθηκαν και βουλευτής εκλέχτηκε έστω και εάν η εκλογή πέρασε το βράδυ της Κυριακής δια πυρός και σιδήρου εξαιτίας των πολλών αλλαγών στις έδρες.

Ο γραμματέας της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων, Βασίλης Γαρδίκος ευχαρίστησε όλοι όσοι έδωσαν τον δικό τους αγώνα προκειμένου να επικοινωνήσουν το πρόγραμμα και τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ και του προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη. Ο κ. Γαρδίκος εξήγησε ότι τα αποτελέσματα της δεύτερης εκλογικής αναμέτρησης και της εισόδου ακροδεξιών και νεοφασιστικών κομμάτων δεν αφήνουν περιθώρια για εφησυχασμό.

«Τα αποτελέσματα των εκλογών διαμορφώνουν το νέο πολιτικό τοπίο για την χώρα. Η συντηρητική κυριαρχία στη Βουλή, επιβάλει την ύπαρξη μιας ισχυρής προοδευτικής  πολιτικής φωνής που θα αποτελέσει την αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης. Η παρουσία ακροδεξιών και νεοφασιστικών κομμάτων δεν επιτρέπει κανέναν εφησυχασμό.   Η εκλογική κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ πιστοποιεί την ανεπάρκεια του να δομήσει ουσιαστικό αντιπολιτευτικό λόγο.  Όχι μόνο δεν κατάφερε να δομήσει αξιόπιστη εναλλακτική προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης αλλά αποδείχτηκε και ο μέγας χορηγός της ΝΔ. Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής  κατάφερε να καταγράψει σημαντική άνοδο της τάξης του 50%. Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε και οφείλει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο», είπε και συμπλήρωσε ότι «το ταξίδι τώρα ξεκινάει».

Γιάννης Τσίμαρης: «Πετύχαμε το ακατόρθωτο»

Ο βουλευτής Γιάννης Τσίμαρης μίλησε για μια μεγάλη νίκη και ευχαρίστησε από καρδιάς όλους γιατί όπως είπε κατόρθωσαν το ακατόρθωτο

«Καταφέραμε μαζί  στα Ιωάννινα, αυτό που έμοιαζε ακατόρθωτο. Ισχυρό διψήφιο ποσοστό και κοινοβουλευτική εκπροσώπηση. Τίποτα όμως από αυτά, δε θα ήταν εφικτό χωρίς τη δική σας βοήθεια, τον αγώνα των συνυποψηφίων μου, τη μακρά εθελοντική δουλειά  των μελών της Νομαρχιακής Επιτροπής Ιωαννίνων, της ΝΕΕΑ, της ΚΠΕ, των τοπικών μας οργανώσεων και των εκλογικών μας αντιπροσώπων. Το κίνημά μας ανανεώνεται και προχωρά, με αυξημένη κοινοβουλευτική δύναμη» είπε.

Δύο εντολές!

Ο κ. Τσίμαρης στη συνέχεια μίλησε για τις δυο εντολές που έλαβε το ΠΑΣΟΚ:

«Έχουμε λάβει δύο εντολές: μία άμεση για ωφέλιμη και γόνιμη  αντιπολίτευση και μια μακροπρόθεσμη εντολή για την οικοδόμηση του κοινωνικά, πολιτικά και εθνικά αναγκαίου χώρου της σύγχρονης κεντροαριστεράς» ανέφερε, μεταξύ άλλων, λέγοντας ότι με αρχές, αξίες και  με όραμα θα σηματοδοτήσουν την ελπίδα για την νέα γενιά και την κοινωνία «έχοντας πάρει οριστικό διαζύγιο από την τοξικότητα και τις άγονες αντιπαραθέσεις».

Τέλος, δεσμεύτηκε για ισχυρή πολιτική παρουσία τόσο στο Κοινοβούλιο όσο και στο Νομό Ιωαννίνων, που θα κινητοποιεί και θα ενώνει όλους τους προοδευτικούς πολίτες. «Θα είμαι συνεπής στις αρχές και αξίες μου αλλά και της παράταξης. Με υπευθυνότητα και αίσθημα ευθύνης απέναντι σε όλες και όλους! Είτε μας ψήφισαν είτε όχι! Το ταξίδι μας ξεκινάει. Για μια Ελλάδα εθνικής αξιοπρέπειας και κοινωνικής δικαιοσύνης. Σε αυτό το ταξίδι θα είμαστε όλοι μαζί», κατέληξε.

Τον βουλευτή προλόγισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Ιωαννίνων Κώστας Κυρίτσης.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ