Δ. ΠΑΝΟΥ -«Πρέπει να δοθεί παράταση στην κοινωφελή εργασία»

Νέα

Παράταση του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας ζητούν οι ωφελούμενοι, που είναι μακροχρόνια άνεργοι της ΔΥΠΑ

Παράταση του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας ζητούν οι ωφελούμενοι, που στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι μακροχρόνια άνεργοι της ΔΥΠΑ, καθώς λήγουν οι συμβάσεις τους μέχρι το τέλος του Ιουνίου.

Οι ωφελούμενοι του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας σε Δήμους, Περιφέρειες, και άλλους φορείς ζητούν παράταση, τουλάχιστον μέχρι και τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ο πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ του δήμου Ιωαννιτών Δημήτρης Πάνου ερωτηθείς για το θέμα ανέδειξε το πρόβλημα που υπάρχει για όλες τις υπηρεσίες που στελεχώνονται και δουλεύουν με άτομα που είναι από το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας.

Η μη ανανέωση των συμβάσεων θα έχει σαν αποτέλεσμα την αποδυνάμωση των υπηρεσιών την πλέον κρίσιμη χρονιά, λίγους μήνες πριν από την εκλογική αναμέτρηση τον Οκτώβριο.

Δύσκολη η λειτουργία των υπηρεσιών…

Εάν δεν υπάρξει παράταση τότε η  συγκεκριμένη εξέλιξη με την οριστική λήξη του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, αποτελεί ‘βόμβα’ στα θεμέλια της λειτουργίας δήμων και περιφερειών της χώρας, αφού θα μείνουν χωρίς αναγκαίο προσωπικό τους καλοκαιρινούς μήνες και στην τελική ευθεία για τις κάλπες του Οκτωβρίου.

Ο κ. Πάνου εξήγησε οι ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό είναι μεγάλες, εξαιτίας του μεγάλου αριθμού εργαζομένων στους ΟΤΑ που έχουν συνταξιοδοτηθεί τα τελευταία χρόνια, χωρίς να καλυφθούν τα κενά που δημιουργήθηκαν με νέες προσλήψεις «πρέπει επιτέλους να δοθούν λύσεις. Τα κενά που υπάρχουν είναι μεγάλα. Θα πρέπει ο νέος υπουργός να δει το ζήτημα τόσο της παράτασης του προγράμματος όσο και τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Σε διαφορετική περίπτωση θα δημιουργηθούν προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία πολλών υπηρεσιών σε όλη τη χώρα».

Πρόγραμμα Προσχολικής Αγωγής με ΕΣΠΑ

Στο μεταξύ συνεχίζεται η υποβολή των αιτήσεων για τη συμμετοχή των ενδιαφερόμενων στο Πρόγραμμα Προσχολικής Αγωγής και δημιουργικής απασχόλησης παιδιών  για την περίοδο 2023-2024.

Η δράση είναι συγχρηματοδοτούμενη από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο+ και από εθνικούς πόρους (Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων -ΠΔΕ  και Τακτικός Π/Υ Υπουργείου Εργασίας & ΚΥ) στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2021-2027.

Οι Αιτήσεις και τα δικαιολογητικά συμμετοχής θα μπορούν να υποβληθούν μόνο ηλεκτρονικά μέσω της ειδικής εφαρμογής στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ ΑΕ, έως τις  11/7/2023, με βάση το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ του/της εκάστοτε Αιτούντα / Αιτούσας, ως εξής:

20/6/2023 – 22/6/2023 για τα ΑΦΜ που λήγουν σε 0, 1, 2.

23/6/2023 – 25/6/2023 για τα ΑΦΜ που λήγουν σε 3, 4, 5.

26/6/2023 – 29/6/2023 για τα ΑΦΜ που λήγουν σε 6, 7, 8, 9.

30/6/2023 – 11/7/2023 για όλα τα ΑΦΜ.

Οι προσωρινοί πίνακες Αποτελεσμάτων θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ στις 18/7/2023

Δυνατότητα υποβολής ενστάσεων προβλέπεται από τις 19/7 έως τις 21/7/2023.

Οι Οριστικοί Πίνακες Αποτελεσμάτων θα αναρτηθούν στις 25/7/2023 στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ (www.eetaa.gr)

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι γονείς ή τα πρόσωπα που έχουν τη γονική μέριμνα ή την επιμέλεια, ανάδοχοι γονείς, επίτροποι ή συμπαραστάτες,  νόμιμοι εκπρόσωποι βρεφών και παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας, παιδιών, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, που επιθυμούν τη φιλοξενία των παιδιών τους, σε δομές αντίστοιχες με την ηλικία τους.

Πληροφορίες θα παρέχονται από την ΕΕΤΑΑ  μέσω e-mail: [email protected]

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ