ΙΩΑΝΝΙΝΑ 2023 – Οχτώ άξονες για τα Γιάννενα του μέλλοντος

Πολιτική
  • Τ. Καλογιάννη: «Επιδιώκουμε τον διάλογο για να χτίσουμε έναν σύγχρονο δήμο»

Σε οχτώ άξονες κινείται το πρόγραμμα που έχει καταρτίσει η παράταξη «Ιωάννινα 2023 – Το μέλλον σήμερα», με επικεφαλής την Τατιάνα Καλογιάννη, για την επόμενη τετραετία.
Τους άξονες αυτούς παρουσίασε η κα. Καλογιάννη το βράδυ της Τετάρτης στην κεντρική προεκλογική της ομιλία ενώ ιδιαίτερη ήταν η αναφορά που έκανε στη στήριξη που της έδωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στα Ιωάννινα. «Προσωπικά, είμαι μέλος της Νέας Δημοκρατίας. Μίας παράταξης με μεγάλες ρίζες στην ελληνική κοινωνία, με πλούσιο και θετικό έργο στη διαμόρφωση της ευρωπαϊκής φυσιογνωμίας της χώρας μας. Το κόμμα αυτό, δια του προέδρου του, Κυριάκου Μητσοτάκη, αναγνώρισε το έργο μου και τάχθηκε εξ αρχής θετικά για την πρωτοβουλία μας. Τον ευχαριστώ για την ιδιαίτερη τιμή. Είναι πολύ σημαντικό, ως αυριανή διοίκηση του δήμου μας, να έχουμε απευθείας επικοινωνία με τον αυριανό Πρωθυπουργό», τόνισε η κα Καλογιάννη, για να προσθέσει, ότι η παράταξη είναι εξαρτημένη μόνο από τον κώδικα της εντιμότητας, της ειλικρίνειας και του προγραμματικού λόγου.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΙΤV, έδωσε παράλληλα και απάντηση σε ένα ερώτημα, που η ίδια έθεσε προς το ακροατήριο, εάν η παράταξη είναι καθοδηγούμενη.
«Φυσικά και είναι. Καθοδηγείται από τους χιλιάδες συνδημότες που αδημονούν για έναν οργανωμένο, αξιόπιστο, σύγχρονο και λειτουργικό δήμο. Εμείς γνωρίζουμε πώς μπορούμε να τον αναμορφώσουμε. Αυτοί οι συνδημότες, άλλωστε, και η ξεκάθαρη πορεία μας, είναι ανάχωμα σε ορισμένες –ανεπιτυχείς ασφαλώς- προσπάθειες συκοφάντησής μας. Πρόκειται για αστήρικτες φωνές, που εκφράζουν το παρελθόν. Τους βεβαιώνουμε ότι ματαιοπονούν. Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Πόσο δε, μάλλον, όταν ο ουρανός είναι πεντακάθαρος».

Οι οχτώ προγραμματικές θέσεις

Στο τελευταίο σκέλος της ομιλίας της η κα Καλογιάννη, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ITV, έκανε μία μικρή αναφορά σε προβλήματα του Δήμου, όπως η επιβάρυνση της κατάστασης της λίμνης, η απουσία ενιαίου πολεοδομικού σχεδιασμού, η μη αξιοποίηση δημόσιων κοινόχρηστων χώρων, το επίπεδο καθαριότητας, η τιμολογιακή πολιτική στα δημοτικά τέλη και στη ΔΕΥΑΙ.
Έτσι, πέρασε στην παρουσίαση των οκτώ προγραμματικών αξόνων της παράταξης, τους οποίους δεσμεύεται να εφαρμόσει εφόσον εκλεγεί ως η νέα δημοτική αρχή.
Οι άξονες αυτοί είναι οι εξής:
1ος άξονας: Νέα διακυβέρνηση του Δήμου
2ος άξονας: Πολιτισμός – Παιδεία – Αθλητισμός
3ος άξονας: Έργα υποδομών – Δημόσιος χώρος
4ος άξονας: Περιβάλλον και Ενέργεια
5ος άξονας: Κοινωνική πολιτική και αλληλεγγύη
6ος άξονας: Πολεοδομία – Χωροταξία – Λίμνη Παμβώτιδα
7ος άξονας: Έξυπνη πόλη και Καινοτομία
8ος άξονας: Ανάδειξη της πόλης και της επιχειρηματικότητας
«Επιδιώκουμε τον διάλογο, τη γόνιμη ανταλλαγή απόψεων, για να χτίσουμε έναν δήμο σύγχρονο, οργανωμένο, με σεβασμό στο υπόβαθρο που παραλαμβάνουμε.
Θα συνεργαστούμε με όποιον έχει το ίδιο πάθος με μας για την αναγέννηση του δήμου μας και ταυτόχρονα το ίδιο κουράγιο για πολλή, παραγωγική και αποτελεσματική δουλειά.
Θέλουμε να αφήσουμε το στίγμα της δικής μας παρουσίας στον δήμο.
Για να είναι, όμως, αυτό εφικτό, χρειαζόμαστε ισχυρή πολιτική νομιμοποίηση», τόνισε η κα Καλογιάννη που ολοκλήρωσε την ομιλία της απευθύνοντας ανοιχτό κάλεσμα στους πολίτες να συμμετέχουν με την ψήφο τους στις εκλογές.

«Το έργο που παράχθηκε έλαβε θετικές κριτικές»

Αφού έκανε μία πρώτη αναφορά στην παράταξη, ως μία στενά δεμένη οικογένεια, με ισχυρούς συνεκτικούς δεσμούς, η κα Καλογιάννη, εξέφρασε την απόλυτη αισιοδοξία της για το νικηφόρο αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών. Ακόμη, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ITV άσκησε κριτική στη δημοτική αρχή. «Είναι αλήθεια, ότι κατά τη θητεία μου, ως αντιπεριφερειάρχης Ιωαννίνων και ταυτοχρόνως αρμόδια για θέματα διαρθρωτικών ενεργειών για τον σχεδιασμό και υλοποίηση των μεγάλων έργων υποδομής, εργάστηκα σκληρά. Χωρίς ωράρια. Πέρα από τους συνήθεις ρυθμούς. Με την αμέριστη συμπαράσταση του Αλέκου Καχριμάνη, ο οποίος με εμπιστεύθηκε και τον ευχαριστώ πολύ. Δικαιωθήκαμε. Το έργο που παράχθηκε, έλαβε θετικές κριτικές σε πανελλήνια και ευρωπαϊκή κλίμακα και επιβραβεύεται από τους πολίτες. Είμαι πεπεισμένη ότι ο Ηπειρώτης θα σταθεί και πάλι δίπλα στον Αλέκο Καχριμάνη και τους συνεργάτες του, στις μεθαυριανές εκλογές», σημείωσε.