ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΕΝΤΕΛΕΣ – Το έργο μας κέρδισε τους πολίτες

Πολιτική

Αν και με μικρότερο ποσοστό από άλλες χρονιές ο Γιάννης Σεντελές ανανέωσε τη θητεία του ως Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων. Το 62% που συγκέντρωσε είναι ένα εξαιρετικά υψηλό ποσοστό αν και μειωμένο δεδομένου ότι σε αυτές τις εκλογές συμμετείχαν τρεις παρατάξεις και όχι δύο όπως στις προηγούμενες.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ITV ο κ. Σεντελές ανέφερε πως σημασία έχει το ότι οι δημότες Βορείων Τζουμέρκων έδωσαν με την ψήφο τους την μεγάλη ευθύνη στη δημοτική αρχή να συνεχίσει το έργο της, που βασίζεται σε δύο κύριους άξονες.
«Ο πρώτος είναι η συνέχεια του έργου μας ως γέφυρα από τη μία δημοτική περίοδο στην άλλη και ο δεύτερος η δρομολόγηση νέων έργων που θα αναπτύξουν τη δυναμική του δήμου. Μπορεί στην περίπτωσή μας η απλή αναλογική να μην λειτούργησε όπως σε άλλους δήμους, αλλά θα πρέπει να αξιοποιήσουμε τη δυνατότητα που μας δίνει για τη συνεργασία με άλλες παρατάξεις, μέσα από τις διαφορετικές προσεγγίσεις», ανέφερε ο κ. Σεντελές.
Ενδιαφέρον είχε η άποψη του κ. Σεντελέ για το εκλογικό αποτέλεσμα στην Περιφέρεια Ηπείρου και στις Ευρωεκλογές.
«Υπήρξε ξεκάθαρο μήνυμα και στις δύο περιπτώσεις. Μία επιτυχημένη περιφερειακή αρχή δεν ανατρέπεται μόνο με το σύνθημα της αλλαγής και της ανατροπής, χωρίς να υπάρξει κάτι άλλο. Στις ευρωεκλογές ο κόσμος έδειξε με τη στάση του μία κατεύθυνση και είναι ευθύνη της κυβερνητικής παράταξης να αναλύσει το αποτέλεσμα των εκλογών και κυρίως τι δεν μπόρεσε να επικοινωνήσει από το έργο της στους πολίτες», κατέληξε.