Έξι σημεία με δυο κεντρικούς ομιλητές

Πολιτική

Στα Γιάννενα θα βρίσκονται  το Σάββατο οι Δημήτρης Τζανακόπουλος και Πέτρος Κόκκαλης.

Οι δυο άντρες θα είναι εισηγητές στην εκδήλωση που διοργανώνεται στα πλαίσια της συζήτησης για τα έξι σημεία-προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Η εκδήλωση θα γίνει το απόγευμα του Σαββάτου στα ΓΑΚ και θα είναι επικεντρωμένη στο πρόγραμμα που είχε ανακοινώσει ο Αλέξης Τσίπρας.

Την προαναγγελία της έλευσης Τζανακόπουλου- Κόκκαλη  έκανε η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη στα πλαίσια συνέντευξης αναφορικά με την νέα επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο για το θέμα των παράλληλων επισυνδέσεων, τονίζοντας πως ο  ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ κρατάει ψηλά στην αντιπολίτευση το ζήτημά τους και ζητάει εξηγήσεις για τους χειρισμούς της κυβέρνησης, την ώρα που «η οικονομική δυσχέρεια αποτυπώνεται καθώς ολοένα και περισσότεροι δυσκολεύονται να βγάλουν το μήνα», όπως χαρακτηριστικά λέει.

Ερωτηθείσα, η κα. Τζούφη υποστήριξε ότι  ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας απαντούν  με στοιχειοθετημένη κριτική και με τεκμηριωμένες προτάσεις, με ένα βασικό πολιτικό δίλημμα «ή θα συνεχίσουμε την πορεία φτωχοποίησης της ελληνικής κοινωνίας με πρωθυπουργό τον κ. Μητσοτάκη ή θα διαμορφώσουμε όρους για μια νέα προοδευτική διακυβέρνηση»

Σύμφωνα με την βουλευτή η  κατάσταση  είναι διαρκώς επιδεινούμενη σε πολλαπλά επίπεδα: στην οικονομία, στην υγεία ενώ ασφυκτική πίεση νιώθουν νοικοκυριά, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, λέγοντας, ταυτόχρονα πως αύξηση των επιτοκίων προκαλεί νέο σοκ στους δανειολήπτες.

Παράλληλα, η βουλευτής Ιωαννίνων σημείωσε πως ο κίνδυνος από την γειτονική Τουρκία μεγαλώνει ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά εξηγήσεις για τις δαπάνες των εξοπλιστικών ζητώντας στοιχεία και θυμίζοντας ότι στο παρελθόν η χώρα είχε δαπανήσει δις για εξοπλιστικά προγράμματα που τελικά κατέληξαν σε… τσέπες και μετέπειτα σε μνημόνια.

Εν αναμονή των ψηφοδελτίων

Τέλος, η κα Τζούφη ξεκαθάρισε ότι ο χειρισμός από πλευράς της κυβέρνησης αποτελεί πλήγμα στη δημοκρατία και ζήτησε την διενέργεια των εκλογών προκειμένου η «χώρα να φύγει από το τέλμα» ενώ αναφορικά με την κατάρτιση των ψηφοδελτίων είπε ότι είναι «μια διαδικασία που μέσα στο επόμενο διάστημα θα ολοκληρωθεί και θα ανακοινωθούν τα ονόματα».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ