Επιμένει για το ΔΙΕΚ Ειδικής Αγωγής ο Γ. Αμυράς

Πολιτική

Με επιστολή του προς τον Γενικό Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Δια βίου Μάθησης Γεώργιο Βούτσινο, ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ Γιώργος Αμυράς συνεχίζει τις προσπάθειές του για την ίδρυση και λειτουργία του πρώτου Δημόσιου ΙΕΚ Ειδικής Αγωγής στην Ήπειρο.
Ο βουλευτής, μετά τη σχετική Κοινοβουλευτική του Ερώτηση (1997/19.11.2019) προς την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, την Απάντηση της υπουργού (14912/3.2.2020) ότι οι προτάσεις του για την ίδρυση του ΔΙΕΚ Ειδικής Αγωγής στα Ιωάννινα μελετώνται ήδη από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου αλλά και η δια ζώσης συζήτηση και σχεδιασμός υλοποίησης της πρότασης με τον καθ’ ύλην αρμόδιο Γενικό Γραμματέα κ. Βούτσινο, επανέρχεται με νέα όπλα στη φαρέτρα του.
Ο Γιώργος Αμυράς θέτει στη διάθεση του υπουργείου Παιδείας στοιχεία των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των νομών Ιωαννίνων, Πρεβέζης, Άρτας και Θεσπρωτίας που αφορούν στον αριθμό των αποφοιτησάντων μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, κάνοντας σαφές ότι η ανάγκη εφαρμογής του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού μέτρου στην Ήπειρο είναι επιτακτική.
«Η λειτουργία του πρώτου Δημόσιου ΙΕΚ Ειδικής Αγωγής στην Ήπειρο θα επιτελούσε άξια την αποστολή του ώστε τα άτομα με αναπηρία που τελειώνουν τα σχολεία Ειδικής Αγωγής να αποκτούν επαγγελματικές δεξιότητες που θα τους ανοίγουν τον δρόμο στην αγορά εργασίας και κατ’ επέκταση στην οικονομική χειραφέτηση, στη συμμετοχή τους στην παραγωγική διαδικασία και στην ουσιαστική κοινωνική ένταξη», τονίζει ο Αμυράς.