Άδειοι κάδοι και τα σκουπίδια στο πεζοδρόμιο

Νέα

Τον ελάχιστο χρόνο που απαιτείται για το πάτημα ενός κουμπιού φαίνεται πως δεν έχουν πολλοί συμπολίτες μας αλλά και επιχειρηματίες των Ιωαννίνων, που προτιμούν να αφήνουν γεμάτες σακούλες σκουπιδιών έξω από τους υπογειοποιημένους κάδους, ενώ μάλιστα οι τελευταίοι είναι άδειοι.
Αυτό τουλάχιστον κατέγραψε η κάμερα του ITV το μεσημέρι του Σαββάτου, στους υπογειοποιημένους κάδους στην συμβολή των οδών Χ. Τρικούπη και Μιχ. Αγγέλου, όπου η πλειονότητα των πολιτών, και μάλιστα νέων, άφηνε τις σακούλες στο πεζοδρόμιο. Για λόγους προστασίας προσωπικών δεομένων δεν προβλήθηκαν αυτά τα πλάνα στο δελτίο ειδήσεων, όμως αυτό επιβεβαιώνεται από τα στοιχεία της υπηρεσίας καθαριότητας και της δημοτικής αστυνομίας.
Το ίδιο διάστημα όπως ανέφερε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για την καθαριότητα Ευ. Πήχας πραγματοποιήθηκαν στο συγκεκριμένο αλλά και σε άλλα σημεία του κέντρου, αυτοψίες και έλεγχοι από την υπηρεσία και τη δημοτική αστυνομία και επιβλήθηκαν πρόστιμα σε επιχειρήσεις.
«Δυστυχώς είναι μία κατάσταση την οποία παρατηρούμε διαρκώς, με τους πολίτες να μην διαθέτουν τον ελάχιστο χρόνο που απαιτεί το πάτημα του κουμπιού για το άνοιγμα του κάδου. Το ακόμη πιο ανησυχητικό είναι ότι η πλειονότητα αυτών που εμφανίζουν τέτοιες συμπεριφορές είναι νέοι άνθρωποι και όχι μεγαλύτερης ηλικίας που δείχνουν μεγαλύτερη ευσυνειδησία» σημείωσε ο κ. Πήχας στο ITV.
Τις αμέσως επόμενες ημέρες με τη συνεργασία και πάλι δημοτικής αστυνομίας και της υπηρεσίας καθαριότητας, συνεργεία ελέγχου θα πραγματοποιήσουν νέες αυτοψίες και όπου απαιτηθεί θα επιβληθούν και πάλι πρόστιμα.