ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ – ΝΕΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ – «Τα καλύτερα έρχονται για το Πέραμα»

Πολιτική

«Στη Δημοτική Ενότητα Περάματος έγιναν πολλά. Ολοκληρώθηκαν ή εξελίσσονται έργα 2,5 εκατομμυρίων ευρώ. Όμως τα καλύτερα έρχονται. Γιατί η επόμενη τετραετία – με τα έργα που έχουμε ήδη σχεδιάσει και εξασφαλίσει χρηματοδότηση – θα είναι κυριολεκτικά μια… «άλλη μέρα» για το Πέραμα. Το μέλλον είναι εδώ για το Πέραμα», είπε απευθυνόμενος στους κατοίκους του Περάματος ο Δήμαρχος Ιωαννίνων και εκ νέου υποψήφιος, Θωμάς Μπέγκας. Συζήτησε μαζί τους για τον ποδηλατοπεζόδρομο που θα ενώσει τα Γιάννενα με το Πέραμα, το νέο ενυπωσιακό φωτισμό του Σπηλαίου, την αναβάθμιση του βιολογικού καθαρισμού, ολοκληρωμένα και νέα έργα.
«Το Πέραμα είναι μια τουριστική περιοχή, μια περιοχή αθλητικών δραστηριοτήτων και σε αυτή την «ταυτότητα» επενδύουμε για να μπει πλέον πολύ πιο δυναμικά στον τουριστικό «χάρτη» του Δήμου μας», όπως υπογράμμισε ο Θωμάς Μπέγκας, στην προεκλογική συγκέντρωση της παράταξης «Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα» στο Πέραμα.
Και συνέχισε λέγοντας πως «τη νέα τετραετία, η νέα Δημοτική Αρχή – που είμαι βέβαιος ότι θα είμαστε εμείς – θα έχει να υλοποιήσει ένα έργο περίπου 200 εκατ. ευρώ από ΕΣΠΑ, από δικούς μας πόρους και διάφορες άλλες πηγές χρηματοδότησης που έχουμε εξασφαλίσει. Ένα σημαντικό κομμάτι από αυτά αφορά τη Δ.Ε. Περάματος».
Γι’ αυτό ο Δήμαρχος εμφανίστηκε σίγουρος πως και η Δ.Ε. Περάματος θα δώσει «μια νέα ισχυρή εντολή συνέχειας του έργου και της αλήθειας που άλλαξαν και αλλάζουν το Δήμο μας».

Συνέχεια για τα έργα υποδομών
Αναφερόμενος στο έργο που ολοκληρώθηκε ή εξελίσσεται στη Δ.Ε. Περάματος αποκλειστικά από ίδιους πόρους του Δήμου, ο κ. Μπέγκας είπε πως πρόκειται για συνολικό έργο 2,5 εκατ. ευρώ στον τομέα βελτίωσης και αναβάθμισης υποδομών σε όλες τις Κοινότητες. Δηλαδή έργα ασφαλτοστρώσεων, αναπλάσεων, πλατείες, πάρκα, παιδικές χαρές, αγροτική οδοποιία κ.λ.π.
Άλλο ένα «πακέτο» έργων με προϋπολογισμό 600.000 ευρώ για τη Δημοτική Ενότητα Περάματος που αφορούν και αυτά βελτίωση υποδομών, θα δημοπρατηθεί αμέσως μετά τις εκλογές, ενώ ένα σημαντικό τμήμα από τα εγκεκριμένα έργα του 1,8 εκατ. ευρώ που αφορούν αγροτική οδοποιία, θα υλοποιηθεί στη συγκεκριμένη περιοχή.
Κατέληξε λέγοντας πως η μεγάλη προσπάθεια που έγινε για την εξυγίανση των οικονομικών του Δήμου, μια προσπάθεια που απέδωσε καρπούς, «μας επιτρέπει πλέον να αποδώσουμε δικαιοσύνη στη Δημοτική Ενότητα Περάματος και αυτό θα κάνουμε από τα έσοδα που εισπράττει ο Δήμος από τις κεραίες στους Λιγγιάδες και από τις εταιρείες εμφιάλωσης νερού στην Κρανούλα και την Περίβλεπτο».

Συνεχής ενίσχυση του τουρισμού
Για το Πέραμα, το σχέδιο που υλοποιεί η σημερινή Δημοτική Αρχή στοχεύει να ενισχυθεί η τουριστική και αθλητική του ταυτότητα, για να πάρει αυτό που του αναλογεί από το διαρκώς αυξανόμενο τουριστικό ρεύμα στα Γιάννενα.
Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, εκ νέου υποψήφιος ως επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα», υπογράμμισε πως με το αεροδρόμιο και την επικοινωνία του προορισμού «Ιωάννινα», έγινε μια πολύ μεγάλη και συντονισμένη προσπάθεια επένδυσης στον τουρισμό γιατί είναι μια πηγή εισοδήματος στην ταλαιπωρημένη κοινωνία μας. Όλοι διαπιστώνουν ότι αυτή η προσπάθεια αποδίδει καρπούς και το Πέραμα θα πάρει το μερίδιο που του αναλογεί.
Ο Θωμάς Μπέγκας, αναφέρθηκε σε ένα έργο «καθοριστικό για το μέλλον του Περάματος», όπως το χαρακτήρισε, τον πεζόδρομο-ποδηλατόδρομο που ενώνει το Πέραμα με τα Γιάννενα και θα φέρει τους κατοίκους και τους επισκέπτες σε μια παραλίμνια περιοχή που σήμερα είναι άβατο. Ένα έργο προϋπολογισμού 3 εκατ. ευρώ που προβλέπει σημεία αναψυχής και θέασης στη λίμνη, κιόσκια, ξύλινες προβλήτες, ειδικό φωτισμό και πολλά άλλα.
Όπως είναι γνωστό η μελέτη ολοκληρώθηκε και αναμένεται άμεσα «να ανοίξει» η σχετική πρόσκληση από τη Διαχειριστική Αρχή για να ενταχθεί το έργο στο ΕΣΠΑ.
Ο Δήμαρχος σημείωσε επίσης πως στοχεύοντας να δοθεί μια νέα πνοή στο Σπήλαιο Περάματος, ολοκληρώθηκε ένα έργο πολύ σημαντικό και πολύ εντυπωσιακό που αφορά στην αλλαγή του φωτισμού, ενώ η πίστα για τον αεραθλητισμό που κατασκεύασε η σημερινή Δημοτική Αρχή πάνω από τους Λιγγιάδες προσελκύει αεραθλητές από όλο τον κόσμο.
Αναφέρθηκε επίσης στο αθλητικό κέντρο στην παραλίμνια περιοχή του Περάματος, που μετά τα προβλήματα που αντιμετώπισε ανέλαβε τη διαχείριση του ο Οργανισμός Σπηλαίου Περάματος και πλέον με σταθερά βήματα θα λειτουργήσει με τρόπο που θα γίνει σημείο αναφοράς για την περιοχή.
Στο θέμα των τουριστικών και αθλητικών υποδομών, ο κ. Μπέγκας πρόσθεσε τον σχεδιασμό για το λιμανάκι του Περάματος, όπου με τη δυνατότητα της λειτουργίας του πάργκινκ λεωφορείων και σε συνεννόηση με τους Λεμβούχους θα μπορέσει να λειτουργήσει με τα καραβάκια η γραμμή Νησί-Πέραμα-Μώλος, ώστε να μπορεί ένα λεωφορείο να έρχεται στο Πέραμα και να πηγαίνει ο επισκέπτης με το καραβάκι στο Νησί και τα Γιάννενα.
Τέλος ο Δήμαρχος αναφέρθηκε σε ένα έργο εξαιρετικής σημασίας για όλο το λεκανοπέδιο και για το Πέραμα, αυτό της αναβάθμισης του Βιολογικού καθαρισμού, έργο 19 εκατ. ευρώ για το οποία άμεσα πρόκειται να ανοιχτούν οι οικονομικές προσφορές.

Κάλεσμα για την προεκλογική εκδήλωση
Όλους τους δημότες του Δήμου Ιωαννιτών, από τα Γιάννενα, την Ανατολή, το Πέραμα, την Παμβώτιδα, την Πεδινή και το Νησί, προσκαλεί ο Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας, στη σημερινή «γιορτή της αλήθειας», όπως χαρακτηρίζει η «Ενότητα Πολιτών- Νέα Γιάννενα» την κεντρική προεκλογική εκδήλωση της παράταξης, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη στις 8 το βράδυ δίπλα στη λίμνη.
Λόγω των γνωστών εκλογικών περιορισμών στις εμφανίσεις των υποψηφίων, την πρόσκληση του Δημάρχου και εκ νέου υποψηφίου, μετέφεραν δύο υποψήφιες δημοτικοί σύμβουλοι, η κ. Γωγώ Γιώτη, Πρόεδρος της Δημοτικής Ανώνυμης Εταιρείας Ακινήτων και Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος για τα κληροδοτήματα και η Εύη Σίμου-Σκαπινάκη, Αντιπρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης & Προσχολικής Αγωγής (ΟΚΠΑΠΑ).
«Σας καλούμε όλους, σήμερα Πέμπτη και ώρα 8 το βράδυ στην Πλατεία Μαβίλη σε μια γιορτή της αλήθειας. Μια αφορμή να μιλήσουμε για όλα όσα έγιναν στο Δήμο μας, για «την αλήθεια του έργου μας. Να μιλήσουμε για όλα όσα σχεδιάζουμε για τα Νέα Γιάννενα, την ιδανική πόλη για να ζεις. Χτίζουμε μαζί τα ΝΕΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ, με τόλμη, με αποφάσεις, με σχέδιο, με όραμα, με έργο. Γιατί στα Γιάννενα, το μέλλον συμβαίνει τώρα», ήταν το μήνυμα της παράταξης «Ενότητα Πολιτών- Νέα Γιάννενα» και του επικεφαλής, Θωμά Μπέγκα το οποίο μετέφερε η κ. Εύη Σίμου-Σκαπινάκη.
Συνέχισε η κ. Γωγώ Γιώτη και απευθυνόμενη εκ μέρους της παράταξης προς όλους τους δημότες, χωρίς αποκλεισμούς, σε κάθε γωνιά του Δήμου Ιωαννιτών, είπε: « το 2014, μας τιμήσατε με την ψήφο σας, μας δώσατε ισχυρή εντολή και την ευθύνη να πάμε τον μεγάλο Δήμο Ιωαννιτών μπροστά. Να κλείσουμε «πληγές» του παρελθόντος και να οικοδομήσουμε σε στέρεα θεμέλια τα Νέα Γιάννενα.