Δύο γιαννιώτες αναβάτες στο «Hellas rally»

Αθλητικά

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτές τις ημέρες στο Καρπενήσι το «Hellas Rally 2019», η κορυφαία διοργάνωση του off-road μηχανοκίνητου αθλητισμού για τη χώρα μας, στην οποία λαμβάνουν μέρος φέτος περίπου 290 αθλητές.

Ανάμεσά τους και δύο Γιαννιώτες αναβάτες, λάτρεις της μοτοσυκλέτας και του μηχανοκίνητου αθλητισμού, που τα τελευταία χρόνια συμμετέχουν με επιτυχία στους πιο απαιτητικούς αγώνες του είδους σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Ο λόγος για τους Δημήτρη Χαρίση και Πάνο Γεωργογιάννη, οι οποίοι την Τρίτη, τη δεύτερη ημέρα του «Hellas Rally», συμπλήρωσαν 300 χιλιόμετρα διαδρομής, έχοντας οδηγήσει συνολικά εννέα ώρες με τις μοτοσικλέτες τους στις απότομες πλαγιές των βουνών του Καρπενησίου. Μέχρι χθες στον πίνακα της γενικής κατάταξης ο Δημ. Χαρίσης είναι 70ος και ο Π. Γεωργογιάννης 71ος.

Οι δύο Γιαννιώτες αναβάτες ασχολούνται εδώ και 15 χρόνια με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό συμμετέχοντας σε περιφερειακά και εθνικά πρωταθλήματα Enduro. Τα όνειρα τους όμως τους «έσπρωξαν» εκτός συνόρων και στην πιο απαιτητική μορφή αγώνων, τα Extreme Rally Raid. Κάπως έτσι, πριν ένα χρόνο περίπου έλαβαν μέρος στην 14η έκδοση του Moto Rally Albania καταφέρνοντας να τερματίσουν στην πρώτη πενηντάδα, ύστερα από επτά ημέρες και 80 περίπου ώρες οδήγησης. Μεγάλος τους στόχος είναι η συμμετοχή σε έναν αγώνα στην Αφρική, σε Extreme Rally Raid.