Προτάσεις και παρέμβαση για το ιστορικό κέντρο

Πολιτική

Τις δικές της προτάσεις έχει καταθέσει η παράταξη «Γιάννενα Νέα Εποχή» για τις παρεμβάσεις στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Ο υποψήφιος δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης Μωυσής Ελισάφ μετά από συναντήσεις με κατοίκους και επιχειρηματίες της περιοχής, παρουσίασε τις δικές του θέσεις για την αναβάθμιση της καθημερινότητας των κατοίκων και την ανάδειξη της ιστορίας και του πολιτισμού της περιοχής.
Οι κάτοικοι, σύμφωνα με την παράταξη του Μωυσή Ελισάφ, έχουν καταθέσει σχετικό υπόμνημα για τα θέματα της περιοχής.
Εκ μέρους της παράταξης η Βίκυ Κώστα υποστήριξε ότι στην πόλη υπάρχουν εγκαταλελειμμένα κτίρια όπως αυτά των παλιών λεωφορειακών σταθμών και του Ασύλου Ανιάτων για τα οποία έχουν κατατεθεί συγκεκριμένες προτάσεις.
«Επισημάναμε έγκαιρα με τις παρεμβάσεις μας τα προβλήματα αυτά και διαμορφώσαμε συγκεκριμένες προτάσεις για την αναβάθμιση των περιοχών στην οποία σημαντικό ρόλο θα διαδραματίσει η αξιοποίηση των παραδοσιακών κτιρίων που ανήκουν στον Δήμο αλλά και σε ιδιώτες. Είναι γεγονός ότι η περιοχή γύρω από τα παλιά ΚΤΕΛ μετά την απομάκρυνσή τους έχει περάσει σε μία φάση παρατεταμένης παρακμής και δυστυχώς δεν υπήρξε κανένα ενδιαφέρον για την αναβάθμισή της. Τα εγκαταλελειμμένα κτίρια στην Ζωσιμαδών και στην ΚΑ Φεβρουαρίου αποτελούν εστίες μόλυνσης και κινδύνων. Είναι μία εικόνα που δεν αξίζει στην πόλη μας» είπε, τονίζοντας ο επικεφαλής της παράταξης συναντήθηκε με την διοίκηση του Υπεραστικού ΚΤΕΛ και του διευκρινίστηκε ότι τα κτίρια αυτά δεν είναι ιδιοκτησίας του ΚΤΕΛ και ότι ανήκουν σε τέως οικοδομικό συνεταιρισμό και έχουν δικαιούχους- ιδιώτες.
«Η θέση μας είναι ότι ο δήμος μπορεί να προχωρήσει σε παρεμβάσεις που θα διασφαλίζουν την καθαριότητα και την ασφάλεια των εγκαταστάσεων και του περιβάλλοντος χώρου ώστε να μην δημιουργούνται προβλήματα στη γύρω περιοχή».
Τέλος, όπως είπε η κα. Κώστα, από την παράταξη υιοθετούνται οι προτάσεις των κατοίκων για τα πεζοδρόμια της οδού Ζωσιμαδών, Ασωπίου, Ρήγα Φεραίου και Σίνα και άλλων, την υπογειοποίηση κάδων, την αναβάθμιση του φωτισμού της περιοχής και τις πολιτιστικές παρεμβάσεις, προτάσεις που μπορούν να υλοποιηθούν «άμεσα και με μικρό κόστος».

Στην Ανατολή σήμερα η τελευταία ομιλία

Στο Πνευματικό Κέντρο της Ανατολής θα πραγματοποιήσει την τελευταία ανοιχτή προεκλογική ομιλία ο υποψήφιος δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ.
Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 23 Μαίου στις 9 μ.μ. θα παρουσιαστούν οι προγραμματικές θέσεις της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή» για την επόμενη τετραετία και θα γίνει η παρουσίαση του ψηφοδελτίου.
Εν τω μεταξύ ο επικεφαλής της παράταξης Μωυσής Ελισάφ συναντήθηκε με τους κατοίκους της Μπάφρας, όπου είχε την ευκαιρία να ακούσει τα προβλήματά τους και να καταθέσει τις προτάσεις για τον ρόλο των κοινοτήτων και των συμβουλίων.
Οι δεσμεύσεις που ανέλαβε και καταγράφονται στο πρόγραμμα της παράταξης είναι: η επικαιροποίηση της κυκλοφοριακής μελέτης και λήψη των μέτρων που θα προταθούν για την περιοχή Ανατολής, Νεοκαισάρειας και Μπάφρας, η αποκατάσταση των στάσεων των αστικών λεωφορείων, ο καθαρισμός των δασών, ο εκσυγχρονισμός του υπάρχοντος συστήματος προστασίας και η δημιουργία αντιπυρικών ζωνών και, τέλος, ο καθαρισμός των αυλάκων και της καταβόθρας ώστε να αποφεύγονται τα πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή.
Ο κ. Ελισάφ υπογράμμισε ότι η συνεργασία με τα συμβούλια των κοινοτήτων θα είναι συνεχής και η στήριξή τους θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη ώστε να αντιμετωπίζουν άμεσα και επί τόπου τα καθημερινά προβλήματα. Έτσι θα επιτευχθεί αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και θα αποφεύγεται η ταλαιπωρία των κατοίκων.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ