ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ – Στροφή προς την αντίθετη κατεύθυνση για τον οδοφωτισμό

Πολιτική

Την προεκλογική του δέσμευση κάνει πράξη ο νέος δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ και προχωρά στην ακύρωση του διαγωνισμού για την αντικατάσταση με LED του 8% των φωτιστικών σωμάτων του οδοφωτισμού της πόλης. Το θέμα αυτό θα συζητηθεί με εισηγητή τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Οικονομικών Φώτη Βάββα στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα γίνει την Παρασκευή.
Ο σχεδιασμός της νέας Δημοτικής Αρχής όμως διαφέρει αρκετά από εκείνον της προηγούμενης, καθώς στρέφεται αφενός προς διαφορετικές πηγές χρηματοδότησης και αφετέρου προς μια μεγαλύτερη παρέμβαση που αφορά την αντικατάσταση του συνόλου του οδοφωτισμού της πόλης.
«Θεωρώ ότι η αντικατάσταση ενός μικρού μόνο ποσοστού των φωτιστικών σωμάτων με δαπάνες από τον προϋπολογισμό του δήμου δεν είναι συμφέρουσα. Θα επιλέξουμε διαφορετική διαδικασία για το σύνολο του φωτισμού στο δήμο –περίπου 30.000 λάμπες- από την οποία δεν θα υπάρξει κανένα κόστος για τον δήμο και τους πολίτες. Υπάρχουν τρόποι που δεν θα επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό του δήμου», τόνισε ο κ. Ελισάφ υπενθυμίζοντας, ότι δεν πρόκειται για κάτι καινούργιο, αλλά για μία προεκλογική δέσμευση και μετεκλογική εξαγγελία της παράταξης, που θεωρεί, υπερβολικό και ασύμφορο για τον δήμο, τον τρόπο που είχε επιλέξει η προηγούμενη δημοτική αρχή, να κινηθεί.
Με βάση τις δηλώσεις του κ. Ελισάφ φαίνεται πως η νέα δημοτική αρχή θα επιδιώξει την υλοποίηση του έργου με Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού, μια μέθοδο που έχει επιλέξει και ακολουθεί και η Περιφέρεια Ηπείρου, για το μεγάλο έργο της αντικατάστασης του οδοφωτισμού στο εθνικό οδικό δίκτυο της Ηπείρου.
Εκείνο βέβαια που έχει ενδιαφέρον είναι η στάση που θα κρατήσουν στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής επί του θέματος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Βασίλης Κοσμάς και Στέφανος Μάντζιος, με τις παρατάξεις Τατ. Καλογιάννη και Ν. Γκόντα αντίστοιχα, οι οποίοι καλούνται πλέον, να συμφωνήσουν με την ακύρωση της διαδικασίας, την οποία όμως στην προηγούμενη δημοτική περίοδο, ως μέλη του δημ. συμβουλίου, είχαν εγκρίνει.