Ανακοινώθηκαν όλοι οι υποψήφιοι

Πολιτική

Ανακοινώθηκαν τα ψηφοδέλτια της Ν.Δ σε όλη την Ελλάδα με 419 υποψηφίους βουλευτές να διεκδικούν μια θέση στη νέα βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου.
Η ριζική ανανέωση της Νέας Δημοκρατίας που είχε υποσχεθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης γίνεται πράξη καθότι έξι στους δέκα υποψηφίους είναι νέα πρόσωπα που δεν έχουν ποτέ στο παρελθόν εμπλακεί στην κεντρική πολιτική σκηνή και θα είναι η πρώτη φορά που θα διεκδικήσουν την ψήφο των Ελλήνων σε εθνικές εκλογές.
Σε τοπικό επίπεδο, εκτός από τις υποψηφιότητες του Κώστα Τασούλα και του Γιώργου Αμυρά που είχαν ήδη ανακοινωθεί, το ψηφοδέλτιο στελεχώνεται με τους Κωνσταντίνο Δαρδαμάνη, Σταύρο Καλογιάννη, Μαρία Αλεξάνδρα Κεφάλα, Σοφία Τζαρούχη και Μαρία Τσολάκη.
Εκτός του ψηφοδελτίου έμειναν πολλά πρόσωπα που είχαν δείξει ενδιαφέρον να πάρουν μέρος στον προεκλογικό αγώνα όπως είναι Γιάννης Καραμπίνας, ο Παντελής Κολόκας, ο Λάμπρος Γεωργόπουλος, ο Στέφανος Φούσας και αρκετοί άλλοι.

Οι υπόλοιποι υποψήφιοι

Η μεγαλύτερη έκπληξη στα ψηφοδέλτια του κόμματος στην Ήπειρο έγινε στη Θεσπρωτία, όπου εκτός του ψηφοδελτίου της Ν.Δ βρέθηκε ο πρώην υπουργός Αντώνης Μπέζας, που φερόταν ως ένα από τα φαβορί για να συμπεριληφθεί σε αυτό. Επομένως ο Βασίλης Γιόγιακας έχει συνυποψηφίους τους Γιάννη Παπαγιάννη, την Όλγα Παρθενίου και την Αντιγόνη Φίλη – Πασχάλη.
Στην εκλογική περιφέρεια Άρτας υποψήφιοι είναι ο Γιώργος Στύλιος, ο Στάθης Γιαννούλης, η Ευαγγελία Καραμπίνα, η Δήμητρα Νικολάου και ο Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου.
Τέλος στην εκλογική περιφέρεια Πρέβεζας υποψήφιοι είναι ο Στέργιος Γιαννάκης, ο Σπύρος Κυριάκης, η Σεβαστή Κονταξή και η Δήμητρα Ραβανού.

Βέβαιη για τη Νέα Δημοκρατία η Μ. Τσολάκη

Τις ευχαριστίες της προς τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και την πεποίθησή της πως στις 7 Ιουλίου 2019, η Χώρα και ο Νομός Ιωαννίνων, αλλάζουν σελίδα, με μοναδικό στόχο την οικονομική ευημερία και την ανάπτυξη του τόπου, εκφράζει, η υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κα. Μαρία θ. Τσολάκη. Με την επίσημη ανακοίνωση των ονομάτων των υποψήφιων βουλευτών Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας, η υποψήφια βουλευτής, δικηγόρος, Μαρία Τσολάκη, σε γραπτή της δήλωση, ζητά την ψήφο των Γιαννιωτών και αναφέρεται στους λόγους που πήρε την απόφαση να είναι υποψήφια στην Π.Ε. Ιωαννίνων.
«Η Χώρα μας πρέπει να αλλάξει σελίδα, πρέπει να προχωρήσει στον δρόμο της ανάπτυξης και της ευημερίας. Σίγουρη πως η Νέα Δημοκρατία, με το πρόγραμμά της και το όραμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, μπορεί να βγάλει την Ελλάδα μας από τη δύσκολη θέση που βρίσκεται τα τελευταία χρόνια, ζητώ την ψήφο σας. Η Υγεία, η Παιδεία, η Δικαιοσύνη, η Δημόσια Διοίκηση, η δίκαιη Φορολογία για όλους, είναι ορισμένοι μόνο από τους τομείς, που η Νέα Δημοκρατία, θα αλλάξει προς όφελος όλων», σημειώνει μεταξύ άλλων.

Δέσμευση από τον Κων. Δαρδαμάνη

Με αφορμή τη συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Εκλογική Περιφέρεια των Ιωαννίνων, ο υποψήφιος βουλευτής Κωνσταντίνος Δαρδαμάνης δημοσιοποίησε γραπτή ανακοίνωση στην οποία αναφέρει, μεταξύ άλλων, τα εξής:
«Η επιλογή μου από το κόμμα, ως υποψήφιου βουλευτή για το Νομό Ιωαννίνων, τον τόπο όπου γεννήθηκα και μεγάλωσα, με γεμίζει με ευθύνη και αισιοδοξία: ευθύνη γιατί επελέγην να μεταδώσω το μήνυμα της μεγάλης μας Παράταξης, της Νέας Δημοκρατίας και του αρχηγού της και επόμενου Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και αισιοδοξία, γιατί οι εκλογές της 7ης Ιουλίου σηματοδοτούν την πολιτική αλλαγή που τόσο ανάγκη έχει ο τόπος μας.
Αν πριν από έναν χρόνο αισθανόμουν βαριά την υποχρέωση έναντι της γενιάς μου, να κερδίσουμε ως χώρα το στοίχημα για να μη φύγουν άλλοι συνομήλικοί μου στο εξωτερικό αναζητώντας μια καλύτερη ζωή, ένα χρόνο μετά, όντας πατέρας, συναισθάνομαι τη βαριά δέσμευση να παραδώσουμε στα παιδιά μας έναν κόσμο καλύτερο από αυτόν που παραλάβαμε.
Ζητώ την στήριξή σας για να κάνουμε πράξη την ανανέωση και να χτίσουμε μαζί την Ελλάδα που αξίζουμε».