«Αδικαιολόγητη η αστυνομική βία σε πολίτες»

Πολιτική

O Γιάννης Στέφος για τα όσα έγιναν στη Νέα Σμύρνη

Τα πλάνα από την επίθεση που δέχτηκε από αστυνομικούς νεαρός στην πλατεία της Νέας Σμύρνης αλλά και η φωνή του να λέει «Πονάω» κάνουν από την Κυριακή το μεσημέρι το γύρο του διαδικτύου ενώ πολλές από τις αναρτήσεις φιλοξενούνται και σε ξένα μέσα. Οργή και θλίψη τα συναισθήματα των πολιτών που είτε βρέθηκαν οι ίδιοι στην πλατεία είτε έβλεπαν από τις γύρω πολυκατοικίες την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων ακόμη και σε οικογένειες, όπως αναφέρουν.
Η υπόθεση αυτή τέθηκε στο στόχαστρο της Εισαγγελίας με σκοπό να διερευνηθεί το ενδεχόμενο διάπραξης αξιόποινων πράξεων από αστυνομικούς. Οι εικόνες από την αστυνομική βία στην πλατεία της Νέας Σμύρνης προκαλούν αντιδράσεις ακόμα και μέσα στο ίδιο το αστυνομικό σώμα.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με αφορμή βίντεο και καταγγελίες που δημοσιοποιήθηκαν σχετικά με άσκηση βίας από αστυνομικούς σε βάρος πολιτών.
«Η χώρα έχει μια κυβέρνηση που έχει χάσει πλήρως τον έλεγχο της πανδημίας και το μόνο που ξέρει να κάνει με σχέδιο είναι να βαράει στο ψαχνό. Η απρόκλητη επίθεση αστυνομικών σε οικογένειες και νέα παιδιά στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης σήμερα το απόγευμα, είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι.
Ξύλο και αυταρχισμός. Την κύρια ευθύνη έχει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης» αναφέρει μεταξύ άλλων στην δήλωσή του ο πρώην βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων κ. Γιάννης Στέφος.

Να σημειώσουμε ότι για το θέμα που έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις ο Μιχάλη Χρυσοχοϊδης δήλωσε μεταξύ άλλων ότι: «Για το περιστατικό αυτό διεξάγεται εσωτερική έρευνα στην Αστυνομία, με παράλληλη ενημέρωση του Συνηγόρου του Πολίτη, με βάση διάταξη που εμείς ψηφίσαμε. Γίνεται έρευνα επίσης από την αρμόδια εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, θα τελειώσει γρήγορα, ούτως ώστε να αναδειχθεί η αλήθεια και να υπάρξει απόδοση ευθυνών».
ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ