Πρώτα σε ζήτηση όσπρια και ξηροί καρποί

Νέα

Το πιο γνωστό παντοπωλείο της πόλης στην Αβέρωφ

Στο μικρό κατάστημα επί της οδού Αβέρωφ υπάρχει εδώ και χρόνια ένα παντοπωλείο που έχει κυριολεκτικά τα πάντα για το νοικοκυριό. Όσπρια, μπαχάρια, ξηρούς καρπούς, αλεύρι και πολλά άλλα που αποτελούν καθημερινά απαραίτητα είδη για το μαγείρεμα και το νοικοκυριό.
Ο Σπύρος Μήτσης γνωρίζει πολύ καλά τι ζητούν οι καταναλωτές αν και το τελευταίο δωδεκάμηνο εξαιτίας της πανδημίας έχουν λιγοστέψει τα ψώνια.

Και στο μικρό παντοπωλείο υπάρχει πτώση της αγοραστικής κίνησης καθώς πολλές νοικοκυρές αφενός δεν βγαίνουν για ψώνια ενώ οι πιο ηλικιωμένες εξαιτίας της καραντίνας δεν βλέπουν παιδιά και εγγόνια και άρα δεν μαγειρεύουν με τους ίδιους ρυθμούς που το έκαναν προ κορωναϊού.

Μια ακόμη σημαντική απώλεια είναι η έλλειψη εσωτερικού τουρισμού καθώς έχουν απαγορευτεί οι μετακινήσεις από νομό σε νομό και αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ταξιδιώτες και επισκέπτες στην περιοχή μας για να κινήσουν και την αγορά.
Ο Σπύρος Μήτσης δεν απελπίζεται. Πάντα ευγενικός και χαμογελαστός περιμένει και επίσημα την έναρξη της σαρακοστής καθώς αναμένεται να αυξηθεί η ζήτηση σε ξηρούς καρπούς, χαλβάδες αλλά και όσπρια που έχει τις καλύτερες ποικιλίες.
Ο ίδιος δίνει μεγάλη σημασία στην προέλευση των ειδών που βάζει στο μαγαζί του και προσέχει τους πελάτες του που και εκείνοι με την σειρά τους τον προτιμούν και τον στηρίζουν.

«Αυτή την περίοδο πρώτα σε ζήτηση είναι τα λεγόμενα σαρακοστιανά. Χαλβάδες, όσπρια, κονσέρβες και φυσικά ξηροί καρποί και ζαχαρωτά…όλα για να καλύψουν τις ανάγκες της Σαρακοστής που θα ξεκινήσει» τονίζει μεταξύ άλλων ενώ παράλληλα στέλνει ένα μήνυμα αισιοδοξίας και αντοχής.
ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ