Υπολειτουργεί ο Ζωγράφειος Οίκος Ευγηρίας

Νέα

Να βρεθούν τρόποι πλήρους αξιοποίησης ζητούν οι «Πολίτες για την Ανατροπή»

Με λιγότερους από τους μισούς ωφελούμενους λειτουργεί το Ζωγράφειο παράρτημα του Γηροκομείου που ανήκει στον δήμο Ιωαννιτών, που έχει δυναμικότητα 100 ατόμων αλλά φιλοξενεί μόλις 40.
Το ζήτημα τέθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, μετά από παρέμβαση της παράταξης «Πολίτες για την Ανατροπή» και του επικεφαλής της Λάζαρου Νάτση, που ζήτησε να αξιοποιηθεί η δομή στο σύνολό της, ώστε και να ανταποκρίνεται στη βούληση της διαθέτιδος Ελ. Ζωγράφου, κυρίως όμως να ανταποκρίνεται στις αυξημένες κοινωνικές ανάγκες της περιοχής.

Όπως ανέφερε ο κ. Νάτσης σε δηλώσεις του στα τοπικά μέσα, είναι απαραίτητο το παράρτημα να λειτουργήσει στο 100% της δυναμικότητάς του, αφού εξεταστούν διάφοροι τρόποι ενίσχυσης των οικονομικών του, εφόσον όπως ανέφερε η δημοτική αρχή στη συνεδρίαση, δεν υπάρχουν οι οικονομικές δυνατότητες τη συγκεκριμένη στιγμή. Ο κ. Νάτσης τόνισε, ότι το λιγότερο που θα πρέπει να γίνει στη δεδομένη χρονική στιγμή, είναι μία τεχνικοοικονομική μελέτη, για το πώς θα μπορούσε η δομή να φιλοξενήσει το μέγιστο αριθμό των ωφελούμενων, αλλά παράλληλα να αξιοποιηθούν και οι δυνατότητες που παρέχει το κτήριο, που ήταν από τα πρώτα που κατασκευάστηκαν στην περιοχή, με βιοκλιματικά χαρακτηριστικά.

«Ακούστηκε ένα ποσό της τάξης του ενός εκ. ευρώ, ότι απαιτείται για να λειτουργήσει ο πρώτος όροφος που παραμένει κλειστός, όμως δεν έχει εξετάσει κανείς, με ποιον τρόπο θα μπορούσαν να προκύψουν έσοδα για τη δομή, όπως μέσα από προγράμματα, μέσα από την ενεργειακή εξοικονόμηση πόρων, αφού το κτήριο είναι βιοκλιματικό αλλά και μέσα από τη συνεισφορά των ωφελούμενων με τις συντάξεις τους», ανέφερε ο κ. Νάτσης. Άσκησε κριτική τέλος στο ΔΣ της δομής, για το ότι δεν πραγματοποιούνται συνεδριάσεις ούτε καν μέσω τηλεδιάσκεψης, κάτι που παρατηρείται πάντως και σε άλλα Νομικά Πρόσωπα του δήμου και σε άλλους φορείς, όπως ο Σύνδεσμος Ύδρευσης Λεκανοπεδίου.