Λεωφορείο εκτός δρόμου λόγω παγωμένου οδοστρώματος

Νέα

Η κακοκαιρία άφησε το στίγμα της στις οδικές συνδέσεις των χωριών

Τυχεροί στην ατυχία τους ήταν ο οδηγός και ο συνοδός του λεωφορείου που επρόκειτο να μεταφέρει μαθητές από τη Μάζια στα δημοτικά της Αμφιθέας και του Περάματος, όταν το όχημα έφυγε από την πορεία του λόγω του πάγου στο οδόστρωμα.
Πριν το λεωφορείο φτάσει στην πλατεία του χωριού για να παραλάβει τους μαθητές, βρέθηκε σε ένα σημείου του δρόμου που είχε πολύ πάγο, με αποτέλεσμα ο οδηγός να χάσει τον έλεγχο και να χτυπήσει το λεωφορείο σε ένα δέντρο.

Ούτε ο οδηγός, αλλά ούτε και ο συνοδός που βρισκόταν εντός του οχήματος τραυματίστηκαν, ενώ το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων έστειλε άμεσα ένα δεύτερο λεωφορείο για να παραλάβει τους μαθητές και να τους μεταφέρει στο σχολείο. Στο συγκεκριμένο σημείο, όπως ανέφεραν κάτοικοι του χωριού δεν έχει «πιάσει» άλλη φορά παγετός, και αυτός ήταν και ένας από τους λόγους που κανείς δεν αντιλήφθηκε την επικινδυνότητα του δρόμου το πρωί, ώστε να ενημερώσει τον οδηγό. Εργαζόμενοι του Υπεραστικού ΚΤΕΛ έριξαν σακιά με αλάτι προκειμένου να σπάσει ο πάγος στο δρόμο και στη συνέχεια, ειδικό γερανοφόρο όχημα απεγκλώβισε το λεωφορείο, που είχε περιορισμένες ζημιές.

Κατέρρευσαν εκατό μέτρα δρόμου

Από την άλλη πλευρά, μεγάλες ζημιές έχουν προκαλέσει οι βροχοπτώσεις σε τμήματα του εθνικού κυρίως όμως του επαρχιακού οδικού δικτύου, λόγω καθιζήσεων, καταπτώσεων και κατολισθήσεων. Μία από τις μεγαλύτερες ζημιές των τελευταίων ετών είναι αυτή που σημειώθηκε στο δρόμο που συνδέει τα χωριά Μανασσή – Καλουτά στο δήμο Ζαγορίου. Ένα τμήμα του δρόμου μήκους περίπου 100 μέτρων, εξαφανίστηκε, λόγω της καθίζησης του εδάφους και η κυκλοφορία διακόπηκε και διεξάγεται από άλλες παράπλευρες οδούς κυρίως μέσω Ανατ. Ζαγορίου.
Επί τόπου βρέθηκαν από το πρωί μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας και του δήμου Ζαγορίου, ωστόσο για την αποκατάσταση της βατότητας στο συγκεκριμένο σημείο, θα χρειαστεί αρκετός χρόνος και αρκετά χρήματα.
Τα ορεινά του νομού Ιωαννίνων ντύθηκαν στα λευκά με τις χιονοπτώσεις της Τρίτης, τις οποίες χθες και σήμερα ακολουθεί καλοκαιρία, με ηλιοφάνεια, αλλά με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, ενώ μηχανήματα ρίχνουν συνέχεια αλάτι στους δρόμους για την αντιμετώπιση του παγετού.