Τραπεζοκαθίσματα και χρηματική ενίσχυση που δεν δόθηκε

Νέα

Το μέλος του σωματείου Εστίασης Πέτρος Παλάσχας μίλησε για τα κυρίαρχα αιτήματα του κλάδου τους.

Ανάμεσα σε αυτά είναι η αύξηση των τραπεζοκαθισμάτων, η χρήση με μέτρα των εσωτερικών χώρων αλλά και η καταβολή της χρηματικής στήριξης στα πλαίσια της επανεκκίνησης των καταστημάτων.

Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Παλάσχας, η κυβέρνηση είχε υποσχεθεί ότι θα δώσει τα χρήματα αυτά τον Μάιο, ωστόσο ο Ιούνιος τελειώνει και τα χρήματα δεν έχουν δοθεί.

«Υπάρχει από την πλευρά του κόσμου ανησυχία, άγχος, αβεβαιότητα αλλά και φόβος. Χρειάζεται χρόνος μέχρι ο κόσμος να αποκτήσει και πάλι την αίσθηση της κανονικότητας ενώ πολλοί έχουν συνηθίσει την προηγούμενη κατάσταση που άλλαξε τις εξόδους μας» είπε ο κ. Παλάσχας τονίζοντας ότι είναι αναγκαία τόσο η επιδότηση των καταστημάτων όσο και η αύξηση των τραπεζοκαθισμάτων.

«Την περσινή περίοδο που είχαμε χαμηλό αριθμό κρουσμάτων μας είχαν δώσει μεγαλύτερο αριθμό τραπεζοκαθισμάτων ενώ μεγάλο είναι το πρόβλημα με την χρήση των εσωτερικών χώρων. Υπάρχουν συνάδελφοι που δεν έχουν καθόλου εξωτερικό χώρο. Αυτοί πως θα δουλέψουν;» αναρωτήθηκε ενώ κάλεσε την κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο να ρυθμίσει το θέμα της χρηματικής ενίσχυσης καθώς τα χρήματα αυτά αναμένεται να βοηθήσουν στο να μείνουν «όρθιες» πολλές επιχειρήσεις του κλάδου.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ