Θάνος Πλεύρης: Παραμένουν εκτός ΕΣΥ οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί

Νέα

Ξεκάθαρος ο Θάνος Πλεύρης για τους υγειονομικούς που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό.

«Όσο διαρκεί η πανδημία, θα είναι εκτός ΕΣΥ», επισήμανε ο υπουργός Υγείας.

Συγκεκριμένα, ο Θάνος Πλεύρης είπε για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς ότι η αναστολή εργασίας τους από το ΕΣΥ «είναι απόλυτα δική τους επιλογή». Αυτή την στιγμή για λόγους δημόσιας Υγείας αλλά και ιατρικής επιστήμης, είπε ο υπουργός, «η βούλησή μας είναι σαφής.

Όσο τουλάχιστον διαρκεί η πανδημία, οι υγειονομικοί που δεν έχουν εμβολιαστεί δεν μπορεί να παρέχουν υπηρεσίες στο ΕΣΥ» και αυτό «θα εξαντληθεί και τους το λέμε ξεκάθαρα».

Ο κ. Πλεύρης υπογράμμισε πως οι υγειονομικοί που δεν πιστεύουν στα εμβόλια, «δεν πιστεύουν στην ίδια την επιστήμη τους», αλλά και στην ευθύνη τους απέναντι στην κοινωνία που πρέπει να εμβολιαστεί για να προστατευτεί.

Παρατήρησε πως έχουμε ζητήσει να είναι εμβολιασμένοι έστω με δύο δόσεις και όχι υποχρεωτικά και με την τρίτη ενισχυτική δόση. Χαρακτήρισε αλχημεία την άποψη που έχει ακουστεί ότι το 40% των διασωληνωμένων στις ΜΕΘ είναι εμβολιασμένοι, ενώ αντίθετα, τα 2/3 των διασωληνωμένων είναι ανεμβολίαστοι.

Σχετικά με τους εργαζόμενους με συμβάσεις ορισμένου χρόνου στα νοσοκομεία, ο υπουργός ανέφερε ότι όπως έχει πει θα γίνουν διαγωνισμοί από τα νοσοκομεία με συγκεκριμένα κριτήρια και μέχρι τότε θα υπάρχουν τρίμηνες συμβάσεις και ανανεώσεις ώστε να μην υπάρξει κανένα κενό στα νοσοκομεία.