ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΩΣΤΟΥΛΑΣ-«Θετικό το μήνυμα εμβολιασμού φοιτητών και μαθητών»

Νέα

Χωρίς πίεση στα δημόσια νοσοκομεία αλλά και στα πνευμονολογικά ιατρεία μέχρι στιγμής κινείται η περιοχή των Ιωαννίνων.

Η καλοκαιρία επιτρέπει να αερίζονται καλύτερα οι δημόσιοι χώροι αλλά και οι σχολικές αίθουσες , συμβάλει καθοριστικά στην όλη κατάσταση και αποφεύγεται η διασπορά και η αύξηση των κρουσμάτων που χρήζουν νοσηλείας.

Την ίδια ώρα οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου καθώς ανησυχούν για το τι θα γίνει το επόμενο διάστημα και καλούν όλους στην τήρηση των μέτρων και φυσικά στον εμβολιασμό.

Οι καταλήψεις σε σχολικές μονάδες σε όλη τη χώρα επιτείνουν την ανησυχία καθώς εκτός των μαθητών, πολλές φορές, εισέρχονται και εξωσχολικοί χωρίς να έχουν κάνει τα τεστ και αυτό μπορεί να αλλάξει και την εικόνα της πανδημίας.

Ο πνευμονολόγος και μέλος του Συλλόγου Ιδιωτών Πνευμονολόγων Θανάσης Κωστούλας ξεκαθαρίζει ότι οι αυξημένοι έλεγχοι βοηθούν σημαντικά καθώς με τους ελέγχους διαπιστώνονται ασυμπτωματικοί μαθητές ή και εκπαιδευτικοί και προλαμβάνεται η κατάσταση:

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα σχολεία είναι μέρος συγχρωτισμού ταυτόχρονα έχει μεγάλη σημασία για την ψυχοκοινωνική ανάπτυξη των παιδιών και για την εκπαίδευσή τους να πηγαίνουν στο σχολείο και να κάνουν δια ζώσης εκπαίδευση. Όποιον και να ρωτήσετε θα σας το πει. Η τηλεκπαίδευση «κάλυψε τρύπες» αλλά δεν είναι το ίδιο. Σαφώς, έχει σημασία να γίνεται έλεγχος στα παιδιά και στους εκπαιδευτικούς. Οι αυξημένοι έλεγχοι βοηθούν καταλυτικά και πρέπει να γίνονται ενώ χρειάζεται τήρηση των μέτρων από όλους»

Θετικό μήνυμα ο εμβολιασμός μαθητών-φοιτητών

Ο κ. Κωστούλας αναφέρθηκε στο θετικό μήνυμα που στέλνουν με τον εμβολιασμό τους οι φοιτητές και οι μαθητές.

Ουσιαστικά το τελευταίο διάστημα δεκάδες φοιτητές που φοιτούν στα Γιάννενα ή ετοιμάζονται για να πάνε να φοιτήσουν σε άλλο πανεπιστήμιο, κάνουν το εμβόλιο προκειμένου να μπορέσουν απρόσκοπτα να συνεχίσουν τις σπουδές τους και να κερδίσουν τη ζωή τους.

«Είναι θετικό το μήνυμα για τον εμβολιασμό αλλά και στο φοιτητικό και στο μαθητικό. Είναι ασφαλής ο εμβολιασμός και έχει καταπέσει …ότι ο νέος δεν έχει ανάγκη. Το καλύτερο μέτρο είναι ο εμβολιασμός και η τήρηση των μέτρων» ξεκαθαρίζει ο κ. Κωστούλας καλώντας και τους ανεμβολίαστους ενήλικες να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο του εμβολιασμού.

«Έχει καταπέσει το επιχείρημα ότι οι νέοι δεν νοσούν. Και νοσούν και μπορεί να έχουν επιβάρυνση στην υγεία τους ενώ μεταδίδουν στους γονείς ή στους ηλικιωμένους. Ο εμβολιασμός είναι η επιστημονική απάντηση στην πανδημία σε συνδυασμό με την τήρηση των μέτρων που όλοι γνωρίζουμε» κατέληξε ο κ. Κωστούλας.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ