Θα πούμε το ψωμί …ψωμάκι;

Νέα

Το ψωμί ..ψωμάκι θα πούμε καθώς όπως όλα δείχνουν δεν αποκλείεται να αγοράζουμε ακριβότερα το ψωμί από τον φούρνο της γειτονιάς.

Οι ανατιμήσεις στο αλεύρι …σπρώχνουν και τις τιμές στο ψωμί αλλά και στα άλλα αρτοποιήματα.

Η ανατίμηση στις πρώτες ύλες -όπως το αλεύρι θα συμπαρασύρει πιθανές ανατιμήσεις και σε άλλα είδη που προμηθευόμαστε από τους φούρνους. Ο πρόεδρος των Αρτοποιών κ. Θόδωρος Σίνδρος αναφέρθηκε στην προσπάθεια που κάνουν προκειμένου να μην αυξηθεί η τιμή του ψωμιού. Προσπάθεια δύσκολη όμως καθώς ήδη έχουν απορροφήσει πολλές αυξήσεις και αυτό δεν μπορεί να γίνεται συνεχώς.

«Κανείς δεν μπορεί να πει με ακρίβεια πόσο και αν θα μπει αύξηση στο ψωμί. Καθώς κάθε συνάδελφος κάνει διαφορετική τιμολόγηση. Πάντως είναι πιθανόν να δούμε αύξηση της τιμής που όμως θα συμπαρασύρει και άλλα αρτοσκευάσματα» ανέφερε χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να ενισχύσει και τον δικό τους κλάδο καθώς τα λειτουργικά κόστη σε συνδυασμό με τις ανατιμήσεις δυσχεραίνουν την όλη κατάσταση και για τους ίδιους τους αρτοποιούς.

«Είναι πολύ δύσκολη αυτή η κατάσταση και μας προκαλεί μεγάλη ανησυχία καθώς ήδη ξέρουμε ότι οι ανατιμήσεις και οι αυξήσεις στο ψωμί είναι πιθανόν να μειώσουν την ήδη μειωμένη ζήτηση από πλευράς των καταναλωτών».

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ