Μ. ΚΕΦΑΛΑ-Ανησυχία από την «κούρσα» ανόδου των τιμών βασικών ειδών

Πολιτική

Η βουλευτής Μαρία Κεφάλα για την δέσμη μέτρων που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός

Ανησυχία τόσο στους πολίτες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος, όσο και στην κυβέρνηση έχει προκαλέσει το  «ράλι» ανόδου των τιμών σε βασικά καταναλωτικά προϊόντα.

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης αναζητά τρόπους να «φρενάρει» την ακρίβεια και αναμένεται να ανακοινώσει  αντισταθμιστικά μέτρα για τις επιπτώσεις του κύματος ανατιμήσεων.

Οι τιμές σε καθημερινά είδη τράβηξαν την ανηφόρα και ο λογαριασμός… δεν βγαίνει.  Η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης από τα 80 λεπτά πέρσι θα εκτοξευτεί στο 1 ευρώ και 5 λεπτά φέτος ενώ μάλλον «πικρός» θα είναι ο καφές αν η τιμή του φτάσει  τα 4 ευρώ σε πλαστικό!

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει στη ΔΕΘ πακέτο μέτρων μεταξύ των οποίων η διατήρηση του ΦΠΑ στο 13% σε καφέ μη αλκοολούχα ποτά χυμούς ενώ αναμένεται να ανακοινωθεί πλέγμα μέτρων προστασίας ευάλωτων νοικοκυριών από τις αυξήσεις που έρχονται ή ήρθαν στον τομέα της ενέργειας (ηλεκτρικό ρεύμα, καύσιμα και φυσικό αέριο), λόγω των διεθνών ανατιμήσεων στις τιμές των πρώτων υλών.

Η βουλευτής ΝΔ Ιωαννίνων Μαρία Κεφάλα μίλησε για μια δύσκολη κατάσταση που «είναι απότοκος της πανδημίας».

Όπως είπε αναμένουν τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη «Η κυβέρνηση αναμένεται να αναλάβει σειρά πρωτοβουλιών και να εξαγγείλει πρόσθετα μέτρα στήριξης του οικογενειακού εισοδήματος. Είναι πολύ δύσκολη η όλη κατάστασης και αναμένουμε την ανακοίνωση των μέτρων ελάφρυνσης για να ενισχυθούν οι πολίτες» τόνισε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα ρωτήθηκε και για το επικείμενο άνοιγμα των σχολείων και την ανησυχία που υπάρχει. Η κα. Κεφάλα ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση θέλει την δια ζώσης λειτουργία της εκπαίδευσης και κάλεσε παιδιά και εκπαιδευτικούς να κάνουν το εμβόλιο.

«Το εμβόλιο είναι το πιο δυνατό όπλο που έχουμε. Ας το εκμεταλλευτούμε όλοι!» κατέληξε.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ