«Θα πάνε σπίτι τους όσοι κατηγορούν…»

Νέα

Την δική του απάντηση για όσα τον κατηγορούν δίνει ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων Στέφανος Μιχάλης.  

Καταρχάς ξεκαθαρίζει ότι είναι κατά της αξιολόγησης και ότι το ζητούμενο παραμένει το ίδιο: Δημόσιο σχολείο με μάχιμους εκπαιδευτικούς!

Απαντά στις καταγγελίες που έγιναν και αφορούν τα όσα συνέβησαν στην συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ της χώρας πριν από λίγες ημέρες.

Ο κ. Μιχάλης καταγγέλλεται λόγω της ψήφου του στη συνεδρίαση των προέδρων ΕΛΜΕ. Στην ουσία τον κατηγορούν ότι άλλαξε την απόφαση της ΕΛΜΕ και ψήφισε να σταματήσει η κινητοποίηση. Ο ίδιος δίνει μια εντελώς διαφορετική οπτική την οποία μάλιστα φαίνεται να την γνωρίζουν αυτοί που τον καταγγέλλουν.

Από την αντίπερα όχθη η Ενωτική Αριστερή Παρέμβαση εκπαιδευτικών ΔΕ Ν. Ιωαννίνων αναμένεται να  καταθέσει πρόταση μομφής εναντίον του προέδρου της ΕΛΜΕ καθώς όπως αναφέρουν «ο πρόεδρος λοιπόν έχοντας γραμμένο στο χαρτί του συνέχιση θεώρησε σκόπιμο να δώσει τη δική του ερμηνεία σε αυτή τη λέξη και να καταψηφίσει τη συνέχιση της απεργίας μέσω της επαναπροκήρυξης – ερμηνεία που έδωσαν και άλλοι 6 ΔΑΚΙΤΕΣ πρόεδροι ΕΛΜΕ» .

«Δεν είχα εξουσιοδότηση»

Ο κ. Μιχάλης ξεκαθαρίζει ότι στην πραγματικότητα έπραξε αυτό για το οποίο ήταν εξουσιοδοτημένος και για το οποίο είχαν αποφασίσει λέγοντας ότι είναι διαφορετική η συνέχιση της απεργίας/ αποχής και διαφορετική η επαναπροκήρυξη της απεργίας.

«Την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε συνέλευση της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων στην οποία μετείχαν 32 μέλη και πήραμε μια απόφαση στο σκεπτικό που πρότειναν οι παρατάξεις  από το ΠΑΜΕ και των Αγωνιστικών Παρεμβάσεων. Είχα μια απόφαση να συνεχίσουμε την απόχη / απεργία για την αυτοαξιολογηση. Ακολούθως στη γενική συνέλευση των προέδρων στην Αθήνα όπου πάλι δεν υπήρξε απαρτία (σ.σ 72) επικράτησε η πρόταση της επαναπροκήρυξης της απεργίας. Εγώ δεν είχα τέτοια εξουσιοδότηση και ψήφισα λευκό. Για να περάσει η πρόταση πρέπει να καλύπτει τα 2/3 των παρόντων μελών. Δεν ήταν τόσοι οι παρόντες όποτε δεν πέρασε η πρόταση. Επίσης, αν θέλαμε να επαναπροκηρύξουμε την απεργία, θα έπρεπε να απευθυνθούμε στον Οργανισμό Διαμεσολάβησης και Διαιτησίας, να υπάρχει προσωπικό ασφαλείας ίσο με το 1/3 των εκπαιδευτικών, για το οποίο δεν είχα την εξουσιοδότηση να λάβω τέτοια ευθύνη, οπότε είναι μια σειρά πραγμάτων, τα οποία αποκρύπτονται σκοπίμως από κάποιους» συμπλήρωσε  ο κ. Μιχάλης για να συνεχίσει λέγοντας ότι  «θα συνεχίσουμε και τις επόμενες ημέρες και θα πάρουμε τις αποφάσεις μας για το πώς θα κινηθούμε».

Θα αποφασίσει το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ

Τέλος, ο κ. Μιχάλης θα συγκαλέσει το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων στα μέλη του οποίου θα θέσει τα όσα έχουν προηγηθεί αλλά και τα όσα ακολούθησαν «Θα συγκαλέσω τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και για το θέμα της μομφής και αυτοί που κατηγορούν θα πάνε …σπίτι τους» καταλήγει.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ