Έντονες αντιδράσεις για τις συμπτύξεις τμημάτων

Τοπικά

Όχι μόνο δεν «σπάνε» τα τμήματα στα σχολεία αλλά το υπουργείο έχει ήδη προχωρήσει σε συμπτύξεις που προκαλούν μαζικές αντιδράσεις

Όχι μόνο δεν «σπάνε» τα τμήματα στα σχολεία αλλά το υπουργείο έχει ήδη προχωρήσει σε συμπτύξεις που προκαλούν μαζικές αντιδράσεις αφού η πανδημία είναι παρούσα και ο συγχρωτισμός δημιουργεί φόβους σε εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Ωστόσο, το Υπουργείο Παιδείας έχει διαφορετική άποψη και έχει ήδη νομοθετήσει για τις συμπτύξεις των τμημάτων και ήδη σε αρκετά σχολεία των Ιωαννίνων οι μαθητές αυξήθηκαν!

Την ίδια ώρα τα προγράμματα δεν έχουν οριστικοποιηθεί καθώς υπάρχουν κενά σε εκπαιδευτικούς τα οποία το υπουργείο θα «κλείσει» μόλις οριστικοποιηθούν οι συμπτύξεις…

Ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Ηπείρου Κώστας Καμπουράκης ερωτηθείς ξεκαθάρισε ότι η εικόνα των σχολείων είναι καλή αναφορικά με την πορεία των κρουσμάτων. Ο αριθμός των μαθητών/εκπαιδευτικών που νοσούν είναι μικρός και η αισιοδοξία μεγάλη καθώς όλοι θέλουν να ακολουθήσουν την δια ζώσης εκπαίδευση και όχι την τηλεκπαίδευση.

Ο κ. Καμπουράκης τονίζει ότι η ηγεσία του Υπουργείου αποφάσισε να διαχειριστεί την πανδημία χωρίς την επιλογή να σπάσουν τμήματα ενώ αναφορικά με τις συμπτύξεις υποστήριξε ότι ο μέγιστος αριθμός των τμημάτων είναι νομοθετημένος και όλοι οφείλουν να το εφαρμόσουν εάν αυτό αποφασιστεί και να ευθυγραμμιστούν όλοι και όχι να υπάρχουν διακρίσεις: «Ο μέγιστος αριθμός είναι νομοθετημένος και το  γνωρίζαμε από την αρχή της χρονιάς. Πρέπει να το εφαρμόσουμε και να ευθυγραμμιστούμε

Βεβαίως και υπάρχουν ιδιαιτερότητες και διαφορετικοί παράμετροι τις οποίες και πρέπει να λάβουμε υπόψη όπως υπάρχουν μαθητές με εκπαιδευτικές ανάγκες. Ωστόσο, είναι λάθος σε κάποια σχολεία να έχουν γίνει οι ανάλογες διαδικασίες και σε κάποια άλλα όχι» είπε, ξεκαθαρίζοντας ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται από το υπουργείο για το σύνολο των σχολικών δομών της χώρας.

Το θέμα των συμπτύξεων των σχολείων αναδεικνύει και η  Ένωση Γονέων Μαθητών του Δήμου Ιωαννιτών. Όπως αναφέρει τμήματα συγχωνεύονται σε πολλά σχολεία όπως το 1ο Λύκειο, το 2ο Λύκειο, το 1ο Γυμνάσιο και το Γυμνάσιο Πεδινής, ενώ ανάλογα αναμένεται να κινηθούν και για τα ΕΠΑΛ. Επιπλέον, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση τουλάχιστον  150 μαθητές με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες δεν έχουν εκπαιδευτική υποστήριξη. Μάλιστα, σήμερα διοργανώνουν παράσταση  διαμαρτυρίας, στη 1 το μεσημέρι, στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ