ΣΥΡΙΖΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ -Ζητά την ενίσχυση των ΕΚΑΒ

Νέα

Την ταλαιπωρία ασθενών και μάλιστα σε καθημερινή βάση σημειώνει με ανακοίνωσή του  ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ιωαννίνων

Την ταλαιπωρία ασθενών και μάλιστα σε καθημερινή βάση σημειώνει με ανακοίνωσή του  ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ιωαννίνων, εξαιτίας: «ελλείψεων της υπηρεσίας αυτής στα δύο νοσοκομεία της πόλης», τονίζει, σημειώνοντας, επιπρόσθετα πως είναι «ορατός ο κίνδυνος οι πολίτες να επιβαρυνθούν επιπλέον με  το τελικό κόστος της διακομιδής  τους».

Ταυτόχρονα αναφέρει, πως το προσωπικό στις δομές Υγείας: «λειτουργεί στα όρια των αντοχών τους, τα νοσοκομεία καταρρέουν από το κλείσιμο κλινικών την ταλαιπωρία στα ΤΕΠ  και  τις μεγάλες αναμονές στις λίστες χειρουργείου, ένα καινούργιο ζήτημα έρχεται να προστεθεί στην ταλαιπωρία των πολιτών και αφορά τις δευτερογενείς μεταφορές από και στα νοσοκομεία. Δευτερογενείς  είναι οι μεταφορές από το Νοσοκομείο στο σπίτι μετά από εξιτήριο, ή ακόμα και για κάποιες εξετάσεις ασθενών από το σπίτι προς το Νοσοκομείο. Οι μεταφορές αυτές μέχρι τώρα γινόταν με την ασφάλεια του ΕΚΑΒ, πλην όμως η υποστελέχωση και η έλλειψη νέου και σύγχρονου στόλου οδηγεί το ΕΚΑΒ στην αδυναμία ανταπόκρισης σε αυτή την αποστολή, δεδομένου ότι προέχουν οι επείγουσες μεταφορές», επισημαίνει.

Σημειώνει, επίσης, ότι το τελευταίο διάστημα, στα δύο νοσοκομεία της πόλης, παρατηρείται: «έντονα το πρόβλημα ασθενείς να παραμένουν στο νοσοκομείο και να καταλαμβάνουν κενές κλίνες, ή να περιμένουν στα φορεία περιμένοντας ασθενοφόρα, ακριβώς γιατί δεν μπορούν να μεταφερθούν, αν δεν βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη τους, αφού το ΕΚΑΒ και τα νοσοκομεία δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο ρόλο αυτή.

Το ΠΓΝΙ έχει από τον Αύγουστο προκηρύξει διαγωνισμό για μίσθωση υπηρεσιών μίσθωσης ασθενοφόρων [18/05-07-23(θ1)] και σε επαναπροκύρηξη του διαγωνισμού [ζητά την 22/01-08-2023(θ.1)] με αύξηση του κόστους (από 27 σε 30 ευρώ) και μείωση του αριθμού διακομιδών από 200 σε 170, προκειμένου να εισέλθουν ιδιώτες. Αντίστοιχο διαγωνισμό επιχείρησε και το Νοσοκομείο Χατζηκώστα που απέβη άγονος. Παράλληλα, με πρόσφατη απόφαση [24/10-10-2023 (θ1)] και δεδομένου ότι το πρόβλημα παραμένει οξύ, το ΠΓΝΙ ζητά από την 6η ΥΠΕ την πρόσληψη 4 επικουρικών υπαλλήλων ΔΕ οδηγών προκειμένου για ένα χρόνο να στελεχώσουν δύο ασθενοφόρα που θα διατεθούν από το ΕΚΑΒ», υπογραμμίζει η σχετική ανακοίνωση.

«Οφείλει η κυβέρνηση και ο νέος υπουργός να ενισχύσει ΤΩΡΑ το ΕΚΑΒ με ασθενοφόρα και διασώστες ώστε να προσφέρει ολοκληρωμένες και με ασφάλεια υπηρεσίες διακομιδών στις δομές υγείας στους πολίτες.  Όλα τα άλλα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις και ο Υπουργός για άλλη μια φορά θα γίνει ο Πόντιος Πιλάτος που δεν γνώριζε…, δεν ήξερε!», καταλήγει το σχετικό δελτίο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ιωαννίνων.