Κ. ΚΑΨΑΛΗΣ -«Η οικονομική αυτοτέλεια του δήμου είναι σημαντική»

Νέα

Για την οικονομική αυτοτέλεια του δήμου Πωγωνίου ρωτήθηκε ο δήμαρχος Κώστας Καψάλης που επανεκλέχτηκε για ακόμη μια φορά και παραμένει στον δημαρχιακό θώκο.

Ο κ. Καψάλης ευχαρίστησε τον κόσμο που τον εξέλεξε με μεγάλο ποσοστό και ρωτήθηκε για την οικονομική αυτοτέλεια του δήμου Πωγωνίου «είναι σημαντικό για τον δικό μας δήμο που έχει οικονομική αυτοτέλεια. Τόσο από την βιομηχανία εμφιάλωσης όσο και από το αιολικό πάρκο που λειτουργεί στην περιοχή μας, λαμβάνουμε ανταποδοτικά. Συνολικά ο δήμος μας λαμβάνει περίπου 1 εκ ευρώ το χρόνο και αυτό σημαίνει ότι έχουμε επιπλέον ανταποδοτικά έσοδα τα οποία και χρησιμοποιούμε προκειμένου να κάνουμε έργα καθημερινότητας αλλά και να χρηματοδοτούμε δράσεις σημαντικές για τον δήμο και τους δημότες μας», τόνισε ο κ. Καψάλης.

Ο επανεκλεγείς Δήμαρχος Πωγωνίου, επεσήμανε ότι είναι πολύ σημαντικό για ένα δήμο που είναι ακριτικός να έχει τα δικά του έσοδα «…δεν χρειάζεται να απλώνουμε συνέχεια το χέρι στην κεντρική εξουσία που πότε μας δίνει και πότε όχι», είπε και συνέχισε: «Η οικονομική αυτοτέλεια ήταν από τους βασικούς άξονες στους οποίους κινηθήκαμε και θα εξακολουθήσουμε να κινούμαστε. Έσοδα, που φτάνουν το 1εκ. ευρώ, εισρέουν στα ταμεία του Δήμου από την αξιοποίηση όλων των ευκαιριών και πλεονεκτημάτων της περιοχής με στόχο, όπως τόνισε ο κ. Καψάλης, ο Δήμος Πωγωνίου να γίνει άμεσα οικονομικά αυτοτελής. «Πήραμε πρωτοβουλίες και αποφάσεις και καταφέραμε να βρούμε πόρους για να δημιουργήσουμε έναν οικονομικά αυτοτελή Δήμο. Καταφέραμε να έχουμε  έσοδα μέσω του Αιολικού Πάρκου, του εργοστασίου εμφιάλωσης νερού και της ξύλευσης ενώ είναι σε εξέλιξη υδροηλεκτρικά έργα στις Κοινότητες Μαζαρακίου και Ρογοζίου. Έσοδα που θα φτάσουν το 1εκ. ευρώ τη στιγμή που η ΣΑΤΑ είναι μόλις 270.000€. Μόνο με οικονομική αυτοτέλεια μπορεί να υπάρξει προοπτική ώστε να ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία. Δεν ήταν εύκολη αυτή η μάχη αλλά τη δώσαμε για το καλό των δημοτών καταφέρνοντας εξεύρεση μόνιμων πηγών εσόδων και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας» κατέληξε.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ