ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΙΑΡΑΤΕΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ PROPELLER CLUB PORT OF PIRAEUS – Δώρισαν λεωφορείο για τους μαθητές

Νέα

Σε κλίμα έντονης συγκίνησης έγινε την Παρασκευή το μεσημέρι στους Βουλιαράτες, από τον πρόεδρο του Ιστορικού Propeller Club Port of Piraeus και υποψήφιο ευρωβουλευτή της Ν.Δ. κ. Γιώργο Ξηραδάκη καθώς και μελών του διοικητικού συμβουλίου, η παράδοση του λεωφορείου για τους μαθητές του σχολείου της μειονότητας.
Η αποστολή με επικεφαλής τον πρόεδρο του Ιστορικού Propeller Club Port of Piraeus ταξίδεψαν προκειμένου να παραδώσουν οι ίδιοι το λεωφορείο 24 θέσεων για την κάλυψη των αναγκών της μαθητικής κοινότητας.
Ο πρόεδρος Γιώργος Ξηραδάκης, συνοδευόμενος από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου κ.κ. Κωστή Φραγκούλη, Λάμπρο Χαχάλη, Κώστα Ρόκκο και Νίκο Μαρματσούρη βρέθηκαν στην εκδήλωση που είχε προγραμματιστεί για την παράδοση του λεωφορείου. Τα παιδιά του σχολείου υποδέχτηκαν τους ανθρώπους του Ιστορικού Propeller Club με ενθουσιασμό καθώς το λεωφορείο αναμένεται να λύσει το θέμα μετακίνησης τους από τα γύρω χωριά.
Η διευθύντρια του σχολείου ευχαρίστησε από καρδιάς τον πρόεδρο και τα μέλη του Propeller Club για την δωρεά του λεωφορείου που θα λύσει τα προβλήματα μεταφοράς. «Έτσι, ξεκίνησε η διαδικασία, η οποία αισίως ικανοποιείται από τα μέλη του Ιστορικού Σωματείου Propeller Club Port of Piraeus» είπε χαρακτηριστικά ευχαριστώντας για την προσφορά το διοικητικό συμβούλιο αλλά και όλους όσους στηρίζουν μεταξύ των οποίων και τον πρώην πρόεδρο της Βουλής Γιώργο Σούρλα. Ευχαριστίες και από τον πρόξενο που παρέστη στην εκδήλωση και ευχαρίστησε όλους όσους συμβάλλουν και κυρίως τον πρόεδρο και το Δ.Σ. του Ιστορικού Propeller Club τόσο ο πρόεδρος κ. Ξηραδάκης όσο και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου αναφέρθηκαν στην απόφασή τους να στηριχτεί ο ελληνισμός αλλά και η ελληνική παιδεία.
Το Δ. Σ. ταξίδεψε από τον Πειραιά στα Γιάννενα και από εκεί στην Αλβανία προκειμένου να δώσει το λεωφορείο στα παιδιά ενώ στη διάρκεια της επίσκεψής τους υποσχέθηκαν να εξετάσουν το αίτημα για δυο υποτροφίες σε μαθητές του σχολείου η μια γενικής κατεύθυνσης και η άλλη για την ναυτική εκπαίδευση. Παρούσα στην εκδήλωση και η μητέρα του Κωνσταντίνου Κατσίφα φανερά συγκινημένη για την δωρεά στους μαθητές του σχολείου.
Κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Ξηραδάκης αναφέρθηκε στην δράση του Ιστορικού σωματείου λέγοντας ότι ανταποκρίθηκαν στο αίτημα της «Ένωσης Τέκνων Συγγενών και Φίλων Πεσόντων κατά το Έπος 1940-41» και του προέδρου της Γεώργιου Σούρλα. Το διοικητικό συμβούλιο, όπως ανέφερε ο κ. Ξηραδάκης, αποφάσισε παμψηφεί την δωρεά του σχολικού λεωφορείου για τις μεταφορές των μαθητών από τα γειτονικά χωριά του δήμου Δρόπολης στο σχολείο Βουλιαρατών. Κάνοντας μια αναφορά στο Propeller Club είπε οτι «είναι ένας θεσμός που ξεκίνησε το 1922 στην Νέα Υόρκη ενώ το 1936 δημιουργήθηκε το παράρτημα του Πειραιά. Το Propeller Club παρουσιάζει μεγάλο φιλανθρωπικό έργο και έχει αποδείξει έμπρακτα την ευαισθησία του στο χώρο της Παιδείας και τις αξίες που υπηρετεί με τις ετήσιες υποτροφίες που χορηγεί σε Έλληνες αριστούχους φοιτητές. Μάλιστα, όπως ανέφερε ανάλογα αναμένεται να πράξουν και για μαθητές της μειονότητας ανακοινώνοντας έτσι την πρόθεση τους να βοηθήσουν και προς αυτή την κατεύθυνση.
Αμέσως μετά την σεμνή εκδήλωση, τόσο ο πρόεδρος όσο και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου παρέδωσαν το λεωφορείο. Σε δηλώσεις τους στο Itv που ακολούθησε την αποστολή στους Βουλιαράτες, μίλησαν για την απόφασή τους να δωρίσουν το λεωφορείο ώστε να κρατηθεί ζωντανός και υπερήφανος ο ελληνισμός μέσα από την εκπαίδευση των παιδιών. «Όλα τα μέλη γνωρίζουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζεται και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε στην εκπαίδευση των παιδιών. Θα συνεχίσουμε να δείχνουμε έμπρακτα το ενδιαφέρον μας. Η μεγαλύτερη ευτυχία είναι να μπορείς να δίνεις» είπε ο κ. Ξηραδάκης φανερά συγκινημένος που μπόρεσαν να υλοποιήσουν την δωρεά για τα παιδιά. Στο ίδιο πλαίσιο και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου που επίσης αναφέρθηκαν στην σημασία αυτής της ενέργειας. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος του Συλλόγου Τέκνων, Συγγενών και Φίλων Πεσόντων» Γιώργος Σούρλας που ευχαρίστησε θερμά τον πρόεδρο και τα μέλη του Propeller Club Port of Piraeus για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα των ανθρώπων της περιοχής, ευχόμενος στον κ. Ξηραδάκη κάθε επιτυχία στο έργο του και στην προσπάθειά του για εκλογή στην Ευρωβουλή.
Τέλος, να σημειώσουμε ότι στην εκδήλωση είχε προηγηθεί το Οδοιπορικό Υγείας και Αλληλεγγύης στους Βουλιαράτες με συντονιστή το Επ. Καθηγητή Καρδιολογίας κ. Στέφανο Φούσα και συμμετέχοντες γιατρούς όλων των ειδικοτήτων που εξέτασαν και ενημέρωσαν όλους τους μαθητές αλλά και τους κατοίκους του χωριού. Παρόντες επίσης ήταν και ο τέως υπουργός Αντώνης Φούσας, ο δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης και άλλοι.

Οδοιπορικό: Έλενα Στάμου