ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ – ΝΕΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ – Προτεραιότητα η κοινωνική πολιτική

Νέα
  • Καινοτόμες προτάσεις στη θεματική εκδήλωση για την υγεία

Μία ακόμη ειδική θεματική εκδήλωση οργάνωσε το βράδυ της Πέμπτης η «Ενότητα Πολιτών-Νέα Γιάννενα» στο πλαίσιο της προεκλογικής περιόδου, όπου προσκεκλημένοι ήταν πολίτες με ενασχόληση στον χώρο της υγείας, γιατροί, υγειονομικοί, κοινωνικοί λειτουργοί κ.λ.π.
«Η στήριξη της κοινωνίας είναι το κυρίαρχο συστατικό της πολιτικής που άσκησε η σημερινή Δημοτική Αρχή του Θωμά Μπέγκα τα 4,5 χρόνια. Στον προγραμματικό λόγο της παράταξης «Ενότητας Πολιτών-Νέα Γιάννενα» για τη νέα τετραετία, η κοινωνική πολιτική κάνει ένα βήμα πιο μπροστά, με καινοτόμες προτάσεις που έχουν στόχο την κοινωνική στήριξη ειδικών ευπαθών ομάδων, την υποστήριξη ατόμων με αναπηρία και χρόνια νοσήματα και την ολιστική προσέγγιση ζητημάτων υγείας των κατοίκων με την ανάπτυξη του ιατροκοινωνικού μοντέλου», αναφέρεται στην ανακοίνωση της παράταξης σχετικά με τα θέματα που αναπτύχθηκαν.
Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων και εκ νέου υποψήφιος, Θωμάς Μπέγκας, «έχοντας πλέον αναπτύξει ολοκληρωμένες δομές μέσω του ΟΚΠΑΠΑ, που έχουν προσφέρει σπουδαίο έργο το οποίο αναγνωρίζεται από τους συμπολίτες μας, την επόμενη τετραετία αφενός μεν θα συνεχίσουμε τη στήριξη και την ενίσχυση των υφιστάμενων δομών του Οργανισμού, αλλά θα προχωρήσουμε ένα βήμα πιο μπροστά στην κοινωνική μας πολιτική, απλώνοντας ακόμη περισσότερο δίχτυ προστασίας σε ειδικές ομάδες της κοινωνίας μας».
Στην εκδήλωση ο πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ και γιατρός, Φίλιππος Τσουμάνης, ο οποίος είναι εκ νέου υποψήφιος, έκανε έναν συνοπτικό απολογισμό της δράσης του οργανισμού αυτά τα χρόνια, ενώ τον προγραμματικό λόγο ανέπτυξαν υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης από το χώρο της υγείας: οι ιατροί Σοφία Μαρκούλα, Βασίλης Νούσιας, Γιάννης Μανώλης, ο Κοινωνιολόγος Ναπολέων Παπαγεωργίου και οι υγειονομικοί Στέφανος Ζούμπας και Εσσάμ Θεόδωρος Αλαντάση.
Ο πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ, Φίλιππος Τσουμάνης, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος και πάλι, δίνοντας πολύ συνοπτικά απολογιστικά στοιχεία για τις δομές του οργανισμού, τόνισε πως «ο στόχος μας την πενταετία που πέρασε ήταν να υλοποιήσουμε μια προοδευτική και συντονισμένη Κοινωνική Πολιτική και να γίνουν τα Γιάννενα πόλη ανθρωπιάς και αλληλεγγύης. Η πολιτική μας είχε ως επίκεντρο τον άνθρωπο, τον συμπολίτη μας, τις ανάγκες του οποίου βάζουμε πάνω απ’ όλα και θεωρούμε ότι ο Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. όλα αυτά τα χρόνια προσέφερε ένα σημαντικό έργο ουσίας για χιλιάδες ανθρώπους».
Η ιατρός νευρολόγος Σοφία Μαρκούλα, υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος, αναφερόμενη στο πρόγραμμα της «Ενότητας Πολιτών-Νέα Γιάννενα» για τη νέα τετραετία, υπογράμμισε πως πέρα από τη στήριξη των υπαρχουσών κοινωνικών δομών του δήμου, έμφαση θα δοθεί στην υποστήριξη ειδικών ομάδων. Όπως είπε στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων προτάσεις όπως η επιδίωξη λειτουργίας δομών εκπαίδευσης και υποστήριξης των οικογενειών ΑΜΕΑ, η δημιουργία και λειτουργία δομών φιλοξενίας ατόμων ΑΜΕΑ, η συνεργασία κοινωνικών δομών Δήμου και επιχειρήσεων για επαγγελματική απασχόληση ΑΜΕΑ, η δημιουργία και λειτουργία δομών υποστήριξης και φιλοξενίας ατόμων με άνοια κ.ά.
Ο χειρούργος ιατρός Βασίλης Νούσιας, υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος, τόνισε πως η στήριξη του πολίτη και των ευπαθών κοινωνικών ομάδων είναι η βασική φιλοσοφία της κοινωνικής πολιτικής που άσκησε η σημερινή δημοτική αρχή.
Ο χειρούργος ορθοπεδικός Γιάννης Μανώλης, υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος, τόνισε ιδιαίτερα την σημασία του εθελοντισμού στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής, σε συνεργασία με τις οργανωμένες δομές , ενώ πρόσθεσε πως η βασική φιλοσοφία της παράταξης «Ενότητα Πολιτών-Νέα Γιάννενα» είναι η στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων με τρόπο που τους εγγυάται την αξιοπρέπεια τους.
Ο Στέφανος Ζούμπας, νοσηλευτής, υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος, μίλησε για την ολιστική φιλοσοφία του προγράμματος της παράταξης και για τη διασύνδεση των δομών του Δήμου Ιωαννιτών με το Πανεπιστήμιο το Νοσοκομείο και τον ιδιωτικό τομέα.
Ο κοινωνιολόγος Ναπολέων Παπαγεωργίου, αναφέρθηκε στις προγραμματικές προτάσεις της παράταξης για την πρόληψη των εξαρτήσεων, λέγοντας πως προσεγγίζει ολοκληρωμένα και ουσιαστικά το κοινωνικό πρόβλημα των εξαρτήσεων και δη της εξάρτησης από τα προϊόντα καπνού.
Τέλος ο Εσσαμ Θεόδωρος Αλαντάση, νοσηλευτής και υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος, αναφέρθηκε στο προσφυγικό και τη συμβολή του Δήμου κυρίως σε θέματα εκπαίδευσης που θα βοηθήσουν στην ενσωμάτωση των προσφύγων.