Στην αντεπίθεση για το αιολικό πάρκο

Νέα

Με ένα πλήρες κείμενο που ήδη συντάσσεται από εξειδικευμένους επιστήμονες ο Δήμος Μετσόβου θα καταθέσει τις ενστάσεις του για το αιολικό πάρκο που προβλέπεται να γίνει στο Περιστέρι.

O δήμαρχος Μετσόβου Κωνσταντίνος Τζαφέας σε συνέντευξή του στο ITV τόνισε ότι ενόψει της συζήτησης για τους όρους της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, ο δήμος Μετσόβου έχει αναθέσει σε ιδιώτη τη σύνταξη της σχετικής πρότασης, που θα κατατεθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες για γνωμοδότηση μέχρι τις 4 Ιουλίου.

Ακόμη ανέφερε πως το σύνολο των εκτάσεων στις οποίες πρόκειται να αναπτυχθεί το αιολικό πάρκο ανήκει στον δήμο, που όμως μέχρι σήμερα δεν έχει καμία επίσημη ενημέρωση, πολύ δε περισσότερο, δεν έχει παράσχει καμία θετική γνώμη για την υλοποίησή του.

«Αυτό που πρέπει να γνωρίζει ο κόσμος, είναι ότι οι τοπικές κοινωνίες και οι δήμοι ενημερώνονται τελευταίοι από το κεντρικό κράτος για τις αδειοδοτήσεις μεγάλων έργων. Η θέση μας είναι, ότι υπό προϋποθέσεις, όπως έγινε στην περιοχή της Κατάρας, θα μπορούσαν να μπουν ανεμογεννήτριες, σε χαμηλό υψόμετρο όμως και όχι σε αυτά που προβλέπει η άδεια. Μέχρι τις 4 Ιουλίου, θα εκφράσουμε και εγγράφως τις ενστάσεις μας», ανέφερε ο κ. Τζαφέας, που πρόσθεσε, ότι ο δήμος Μετσόβου δεν έδωσε ποτέ άδεια επέμβασης για εγκαταστάσεις, αλλά για να γίνουν μετρήσεις του δυναμικού της αιολικής ενέργειας στην περιοχή.

«Δώσαμε άδεια για μετρήσεις, για το δυναμικό της περιοχής και αυτό είναι διαφορετικό από την άδεια εγκατάστασης ή την άδεια λειτουργίας», σημείωσε.

Μεγάλη η καταστροφή στη Μεγ. Γότιστα

Η ξαφνική νεροποντή στη Μεγ. Γότιστα την περασμένη εβδομάδα προκάλεσε στο μεταξύ τεράστια ζημιά, κυρίως στο εσωτερικό οδικό δίκτυο, με τον δήμο Μετσόβου σε συνεργασία με την περιφέρεια Ηπείρου να επιχειρούν τις πρώτες εργασίες απομάκρυνσης χιλιάδων τόνων φερτών υλικών από χείμαρρους, που απέκλεισαν την πρόσβαση σε κτηνοτροφικές μονάδες.

Την Κυριακή, επισκέφτηκε την περιοχή κλιμάκιο της ΕΕΤΑΑ με επικεφαλής τον πρόεδρό της κ. Γιάτσιο, μαζί και με κλιμάκιο μηχανικών και από κοινού το αμέσως επόμενο διάστημα θα υποβληθεί στο υπ. Εσωτερικών συγκεκριμένη πρόταση για την έκτακτη χρηματοδότηση του δήμου Μετσόβου, ώστε να ανταποκριθεί στην αποκατάσταση των ζημιών.