arvanitis_tzoufi

«Να στηριχθεί ο κόσμος της εργασίας»

Πολιτική

Μύδρους κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε από τα Γιάννενα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην περιοχή, που ξεκίνησε την Πέμπτη και ολοκληρώθηκε το περασμένο Σάββατο.

Ο κ. Αρβανίτης σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το Σάββατο, παρουσία της βουλευτή Ιωαννίνων, Μερόπης Τζούφη έδωσε έμφαση στην ανάγκη στήριξης της εργασίας και της επιχειρηματικότητας, ώστε να περιοριστούν στην τοπική οικονομία και κοινωνία οι επιπτώσεις της πανδημίας.

Ακόμη, χαρακτήρισε ακραία δεξιά την πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη, στο πλαίσιο και των διεθνών εξελίξεων ενώ εκτίμησε ότι δεν αποτελούν προτεραιότητα οι πρόωρες εκλογές για τους πολίτες.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ITV, χαρακτήρισε απαράδεκτη την κατάσταση που δημιουργείται στην εργασία με μέτρα η εκ περιτροπής εργασία και πισωγύρισμα την πολιτική Βρούτση για την εργασία «που μας φέρνουν στην εποχή των πρώτων μνημονίων» ξανά όπως τόνισε.

Μία από τις δύο βασικές πολιτικές στην Ευρώπη, είπε ο κ. Αρβανίτης, είναι η ακραία δεξιά που εκφράζεται ως πολιτικό αφήγημα από τον Τραμπ ως τις χώρες του Βίζεγκραντ, ανατροφοδοτείται και στις Βρυξέλλες και φτάνει και στην Αθήνα. Ως τομείς που εκφράζεται αυτή η πολιτική από την ελληνική κυβέρνηση οριοθέτησε, το κράτος Δικαίου, τις εργασιακές σχέσεις, την ελευθεροτυπία και το πώς βλέπει ως λάφυρο η κυβέρνηση τη χώρα…

Ειδική αναφορά έκανε ο Κώστας Αρβανίτης στην ανάγκη στήριξης του περιφερειακού Τύπου μετά και τη σχετική νομοθέτηση που είχε προωθήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι «το μεγαλύτερο κόσμημα της Περιφέρειας είναι ο Τύπος της».

Αναφέρθηκε ακόμα στο ρόλο που παίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ευρωπαϊκή αριστερά και τις σχέσεις που αναπτύσσει με τους σοσιαλιστές και τους Πράσινους κάτι που είχε θετικά αποτελέσματα και στις πιέσεις που ασκήθηκαν στην Επιτροπή για το πρόγραμμα ανάπτυξης μετά την κρίση.

Η περιοδεία

Μέλη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, περιόδευσαν την Παρασκευή 12/6, στην κεντρική αγορά των Ιωαννίνων, μαζί με τον Ευρωβουλευτή Κ. Αρβανίτη, την Βουλευτή Ιωαννίνων Μ. Τζούφη και τους πρ. βουλευτές Γ. Στέφο και Χ. Μαντά για να μεταφέρουν τις προτάσεις του κόμματος για την έξοδο από την κρίση που προκάλεσε η πανδημία «Μένουμε Όρθιοι».

Στις συζητήσεις με τον κόσμο της αγοράς και εργαζόμενους συζητήθηκαν ζητήματα σχετικά με τα προβλήματα στην ρευστότητα των μικρών επιχειρήσεων, την υποτονική κίνηση στην αγορά, την εκ περιτροπής εργασία κλπ.

Το Σάββατο 13/6 η περιοδεία συνεχίστηκε στην πόλη της Κόνιτσας, όπου έγινε συνάντηση με τον δήμαρχο Ν. Εξάρχου. Στη σύσκεψη που ακολούθησε, από πλευράς Δήμου εκτός του δημάρχου ήταν παρόντες ο αντιδήμαρχος Νικόλαος Τσιαλιαμάνης και οι δημοτικοί σύμβουλοι Παναγιώτης Τσιγκούλης και Μιχάλης Μιχαλόπουλος. Το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας και την δομή Ψυχικής Υγείας «Νόστος», όπου συναντήθηκε με μέλη του Δ.Σ. της Ε.Ψ.Ε.Π., τον επιστημονικό υπεύθυνο Β. Παππά και πολλούς εργαζόμενους της δομής.

Στην περιοδεία τέθηκαν τα ζητήματα της βελτίωσης της οδικής επικοινωνίας της Κόνιτσας, του προσφυγικού και της λειτουργίας στο παρελθόν της δομής των ασυνόδευτων, που τώρα έχει σταματήσει να λειτουργεί, της γρήγορης υπέρβασης των εμποδίων για την αυξημένη αξιοποίηση των ιαματικών πηγών των Καβασίλων αλλά και συνολικά της επανασυγκρότησης ενός νέου παραγωγικού μοντέλου για την περιοχή.

Στο Κ.Υ. επισημάνθηκε η έλλειψη παιδιάτρου, αλλά και η ανάγκη συνολικής αναβάθμισης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας την εποχή της πανδημίας του κορωναϊού.

Τέλος, στην δομή «Νόστος» έγινε η αναλυτική παρουσίαση της δομής, των δυσκολιών εγκατάστασης, αλλά και της ένταξης πλέον στην κοινωνία της Κόνιτσας. Από την πλευρά της αντιπροσωπείας και του ευρωβουλευτή Κ. Αρβανίτη και της βουλευτή Μ. Τζούφη, εκφράστηκε η διάθεση ουσιαστικής και πρακτικής συμβολής, ώστε να δημιουργηθούν προϋποθέσεις για λύσεις στα μεγάλα προβλήματα μιας πανέμορφης περιοχής, που ερημώνει.