Σε επιφυλακή για την κακοκαιρία ο Δήμος Ιωαννιτών

Νέα

Εν όψει της επιδείνωσης του καιρού και της πιθανής χιονόπτωσης στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων, ο Δήμος έχει θέσει σε επιφυλακή όλο τον μηχανισμό του.
Σε σύσκεψη όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών καθορίστηκε ο τρόπος με τον οποίο θα κινηθούν μηχανήματα τόσο του Δήμου όσο και ιδιωτών στην περίπτωση που χρειαστεί αποχιονισμός ή ρίψη αλατιού.
Ο Δήμος έχει διαθέσει αλάτι στους Προέδρους όλων των κοινοτήτων προκειμένου να μπορούν άμεσα να παρέμβουν.
Παράλληλα διανεμήθηκε αλάτι στους Πολιτιστικούς Συλλόγους, από τους οποίους μπορούν να προμηθεύονται οι πολίτες.
Οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι στους οποίους βρίσκονται σακούλες με αλάτι είναι: Λακκωμάτων, Λούτσας, Κιάφας, Αμπελοκήπων- Καλλιθέας, Ζευγαριών, Ανθούπολης, Πλατάνου, Σεισμοπλήκτων, Τσιφλικόπουλου, Δροσιάς- Πεντέλης, Καρδαμιτσίων και Κάστρου.
Αλάτι επίσης διατίθεται στους πολίτες από το κεντρικό εργοτάξιο του Δήμου όπως και από το εργοτάξιο στον Κατσικά. Αλάτι επίσης μπορούν να προμηθεύονται στο παλιό δημαρχείο της Πεδινής και στην εκκλησία της Αγίας Σοφίας στην Ανατολή.
Ο Δήμος απευθύνει έκκληση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους από το πρωί του Σαββάτου καθώς αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας και έντονος παγετός.

Οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας εν όψει της κακοκαιρίας «Λέανδρος»

Ανακοίνωση εξέδωσε η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, εν όψει της κακοκαιρίας «Λέανδρος» που έχει ξεκινήσει να «δείχνει τα δόντια» της σε όλη τη χώρα. Η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.
Παράλληλα, η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.
Επίσης, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού:
Αν πρόκειται να μετακινηθούν με το αυτοκίνητο:
-Να ενημερωθούν για τον καιρό και για την κατάσταση του οδικού δικτύου
-Να έχουν στο όχημά τους αντιολισθητικές αλυσίδες και το ρεζερβουάρ γεμάτο καύσιμα
-Να ταξιδεύουν, εφόσον είναι αναγκαίο, κατά προτίμηση στη διάρκεια της ημέρας προτιμώντας τους κεντρικούς δρόμους
-Να ενημερώνουν τους οικείους τους για τη διαδρομή που πρόκειται να ακολουθήσουν
-Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων
-Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.
Αν μετακινούνται πεζή :
-Να ντύνονται με πολλά στρώματα από ελαφριά ρούχα αντί για ένα βαρύ ρούχο και να φορούν κατάλληλα παπούτσια ώστε να αποφύγουν τραυματισμούς λόγω της ολισθηρότητας
-Να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά την διάρκεια αιχμής των φαινομένων (έντονη χιονόπτωση, συνθήκες παγετού)