Δέσμευση χωρίς απαντήσεις για το Κλειστό Ξιφασκίας

Νέα

Με τον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ παρόντος και του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκου Καχριμάνη.
Την συνάντηση κοινοποίησε στα μέσα δικτύωσης ο ίδιος ο υπουργός ενώ η ανακοίνωση από τον Δήμο Ιωαννιτών ήρθε την Παρασκευή!
Στη συνάντηση, σύμφωνα με την ανακοίνωση, έγινε συζήτηση για την μεταφορά του Κλειστού της ξιφασκίας από τις εγκαταστάσεις του Ελληνικού στα Γιάννενα προκειμένου να καλυφθούν αθλητικές ανάγκες της περιοχής.
Η ανακοίνωση, ωστόσο του Δήμου Ιωαννιτών, δεν δίνει λεπτομέρειες για μια σειρά από ερωτήματα που αφορούν την συγκεκριμένη μεταφορά. Πως θα γίνει; Πότε; Το κόστος αυτής της μεταφοράς; Προς το παρόν δεν υπάρχει ενημέρωση αλλά μόνο επανάληψη της δέσμευσης του υπουργού ότι «το θέμα θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες…»
Πέραν τούτων συζητήθηκαν οι επιπτώσεις της πανδημίας στην τοπική οικονομία και επιχειρηματικότητα όπως και η ανάγκη λήψης μέτρων και κινήτρων τόσο κατά το διάστημα που η χώρα τελεί σε καθεστώς απαγορευτικών μέτρων όσο και όταν επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς. Η στήριξη της επιχειρηματικότητας αποτελεί προϋπόθεση ώστε η περιοχή των Ιωαννίνων και της Ηπείρου να επανέλθει σε αναπτυξιακούς ρυθμούς.

Και με τον Κώστα Καραμανλή

Στο μεταξύ, ο Δήμαρχος με τον Περιφερειάρχη συναντήθηκαν και με τον Υπουργό Υποδομών Κώστα Καραμανλή με τον οποίο συζήτησαν τις καθυστερήσεις και τα προβλήματα που έχουν ανακύψει σε έργα ενταγμένα στο ΕΣΠΑ, λόγω της έλλειψης δυνατότητας να γίνουν τα δικαστήρια και να καθοριστεί τιμή μονάδας για τις απαιτούμενες απαλλοτριώσεις.
Στο Δήμο Ιωαννιτών εξ αιτίας αυτού του γεγονότος έχει προκληθεί μεγάλη καθυστέρηση στην δημοπράτηση του δακτυλίου (Βογιάννου- Πανηπειρωτικό).
Ο κ. Ελισάφ ζήτησε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, που καταγράφεται και σε άλλες περιπτώσεις, με νομοθετική ρύθμιση, πράγμα για το οποίο δεσμεύτηκε ο Υπουργός πως θα γίνει άμεσα.

ΠΛΑΙΣΙΟ
Άμεση αντίδραση του Εμπορικού Επιμελητηρίου

Άμεση ήταν η αντίδραση του Εμπορικού Επιμελητηρίου στην ανακοίνωση του Δήμου. Ο πρόεδρος Δημήτρης Δημητρίου εμφανίζεται ενοχλημένος καθώς όπως λέει μεταξύ άλλων τι ακριβώς συζήτησαν οι δυο τοπικοί άρχοντες με τον Υπουργό και διερωτάται με ποια ατζέντα το έπραξαν: «Με ποια ακριβώς ατζέντα για τα προβλήματα της επιχειρηματικότητας προσπάθησαν να μας στηρίξουν, εφόσον από εμάς δε ζητήθηκε ποτέ να τους παραδώσουμε αντίστοιχη αιτημάτων και προβλημάτων; Αλήθεια, θυμήθηκαν να συζητήσουν με τον αρμόδιο υπουργό το αίτημα-πρόταση και σχέδιο του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Ηπείρου για το άνοιγμα με μέτρα και πρωτόκολλα των επιχειρήσεων στην Ήπειρο, καθώς και το πλήθος των επιστολών μας που είχε στα χέρια του ο αρμόδιος υπουργός;» τονίζεται μεταξύ άλλων.

 

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ