Πρώτα τα Γιάννενα σε ζήτηση και το Πάσχα!

Νέα

Για ακόμη μια χρονιά η πόλη των Ιωαννίνων συγκέντρωσε πλήθος επισκεπτών που ήρθαν στην περιοχή για να περάσουν το Πάσχα ενώ πολλοί έμειναν και για την Πρωτομαγιά.
Ο αριθμός των επισκεπτών και φέτος ξεπέρασε τις προσδοκίες αποδεικνύοντας ότι τα Γιάννενα είναι προορισμός 365 ημερών. Το Πάσχα αλλά και μετά, εκατοντάδες επισκέπτες από την Ελλάδα αλλά και ξένοι, απόλαυσαν τις ομορφιές της πόλης και γέμισαν πεζοδρόμους και καταστήματα εστίασης.
Αυτό φαίνεται πως είναι από τα ζητούμενα καθώς πλην της προσέλευσης, οι φορείς αναζητούν και στοχεύουν στον ποιοτικό τουρισμό. Τον επισκέπτη δηλαδή, που κινεί χρήμα και με αυτό τον τρόπο τροφοδοτεί μια αλυσίδα.
Ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Νίκος Γκόλας σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στα βήματα που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια για την προσέλκυση επισκεπτών ενώ ανέδειξε και την σημασία του ποιοτικού τουρισμού καθώς στόχος είναι να ωφεληθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι από το άνοιγμα.
Ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του δήμου Ιωαννιτών στάθηκε στην ανάδειξη του κλάδου υπογραμμίζοντας την σημασία που έχει για την ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου καθώς ο επισκέπτης δεν μένει μόνο στα Γιάννενα αλλά επισκέπτεται και τις γύρω ορεινές περιοχές όπως το Ζαγόρι και τα Τζουμέρκα ή ακόμη και την Κόνιτσα.
«Τα Γιάννενα έχουν τη δυνατότητα να είναι μια πόλη επισκέψιμη 365 ημέρες τον χρόνο. Αυτός είναι ο στόχος και πρέπει να εμπλέξουμε όσο το δυνατόν περισσότερες επαγγελματικές ομάδες σε αυτό. Φαίνεται ξεκάθαρα ότι ο τουρισμός είναι ο μοχλός ανάπτυξης της περιοχής» κατέληξε.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ