Πάσχα με κανονικότητα και προσοχή

Νέα

Η αντιπεριφερειάρχης Αγνή Νάκου για την πορεία της πανδημίας

Να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο προσεκτικοί και να φορούν μάσκα όταν βρεθούν σε χώρους με μεγάλο συνωστισμό προτείνει στους πολίτες η αντιπεριφερειάρχης Αγνή Νάκου, αναφερόμενη στην πανδημία αλλά και στις ημέρες του Πάσχα το οποίο φέτος αναμένεται να γιορταστεί κανονικά με παρουσία των πιστών στις εκκλησίες.

Ήδη, η κυβέρνηση από τη μεριά της, έχει προανακοινώσει ότι οδεύουμε σε μια κανονικότητα και αναμένεται να ανακοινωθούν οι αποφάσεις για σταδιακή άρση των περιορισμών ενώ τελευταίες θα αποχωριστούμε τις μάσκες καθώς όλα δείχνουν πως θα τις βγάλουμε τον Μάιο.

Η γενική κατεύθυνση της κυβέρνησης είναι η επιστροφή στην κανονικότητα, ενώ αναμένεται να ανακοινωθούν αποφάσεις που θα αφορούν εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις των στελεχών του υπουργείου Υγείας, η αποκλιμάκωση των μέτρων θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων κατάργηση στα πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης στους εξωτερικούς χώρους καθώς και κατάργηση στα υποχρεωτικά τεστ.

Την ίδια ώρα ο αριθμός των νεκρών είναι μεγάλος, ενώ έχουμε πολλές περιπτώσεις πολιτών που νόσησαν και δεύτερη ή και τρίτη φορά με κορωνοϊό.

«Δεν είναι λίγοι αυτοί που νοσούν για δεύτερη φορά ενώ αρκετοί πολίτες είναι αυτοί που μας ζητούν περισσότερες πληροφορίες για το σύνδρομο long covid από το οποίο ταλαιπωρούνται ενήλικες και παιδιά» υπογραμμίζει η κα. Νάκου, η οποία όλο αυτό το διάστημα συνεχίζει σε συνεργασία με άλλους εκπροσώπους φορέων να καθοδηγούν τους πολίτες που έχουν νοσήσει ή νοσούν για την τήρηση των πρωτοκόλλων.

Όσο για τις μεταλλάξεις «Ο» και «Ο2» έχουν πιο ήπια συμπτώματα ενώ πολλοί που είναι πλήρως εμβολιασμένοι νοσούν πολλές φορές χωρίς καμία σοβαρή συνέπεια. «Είναι πιο ήπια τα συμπτώματα αλλά και πάλι χρειάζεται προσοχή» λέει η κα. Νάκου καλώντας όλους ενόψει του Πάσχα, να προσέχουν και να προστατεύουν τον εαυτό τους και τους γύρω τους.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ