Ηλεκτρονικά ο υπολογισμός τελών για μεταβίβαση οχήματος

Οικονομία

Σε θέματα ενδιαφέροντος για τους φορολογούμενους πολίτες αναφέρθηκε ο πρόεδρος των Λογιστών/ Φοροτεχνικών Σπύρος Μπέκας

Σε θέματα ενδιαφέροντος για τους φορολογούμενους πολίτες αναφέρθηκε ο πρόεδρος των Λογιστών/ Φοροτεχνικών Σπύρος Μπέκας, ο οποίος επικεντρώθηκε στις αλλαγές για τον υπολογισμό των τελών κυκλοφορίας αλλά και στην ενίσχυση που αφορά οδηγούς ταξί.

Ειδικότερα, στη διάθεση των πολιτών βρίσκεται η υπηρεσία «Υπολογισμός τελών για μεταβίβαση επιβατικού ή δίκυκλου», για τον υπολογισμό και την πληρωμή των τελών για τη μεταβίβαση οχήματος. Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη στο gov.gr στην ενότητα «Πολίτης και Καθημερινότητα» και στην υποενότητα «Μετακινήσεις».

Με τη νέα υπηρεσία οι πολίτες μπορούν να υπολογίζουν τα τέλη που απαιτούνται για τη μεταβίβαση οχήματος.

Επιπλέον, μπορούν να εντοπίσουν σε ένα και μόνο σημείο συγκεντρωμένους τους περίπου 80 τραπεζικούς λογαριασμούς όλων των περιφερειακών ενοτήτων της χώρας στους οποίους πληρώνονται τα τέλη, ανάλογα με την υπηρεσία μεταφορών της επιλογής τους, ώστε να ολοκληρώσουν τη μεταβίβαση του οχήματος.

Στο μεταξύ, μέχρι τις 15 Απριλίου 2022 έχουν οι εκμεταλλευτές ταξί για να υποβάλουν αίτηση προκειμένου να λάβουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού των 200 ευρώ. Οι αιτήσεις θα υποβληθούν στην πλατφόρμα myBusinessSupport της ΑΑΔΕ και το ποσό αυτό δίνεται για να καλυφθεί μέρος του αυξημένου κόστους καυσίμων κίνησης των οχημάτων που χρησιμοποιούν, στο πλαίσιο της επαγγελματικής τους δραστηριότητας, κατά το μήνα Απρίλιο.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ