Παράταση στα μέτρα, κλειστά έως 18/1 λιανεμπόριο και κομμωτήρια

Νέα

Μέχρι την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου η παράταση των μέτρων

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την παράταση του lockdown για μία ακόμη εβδομάδα, έως τις 18 Ιανουαρίου.

Για μία ακόμη εβδομάδα θα παραμείνει κλειστό το λιανεμπόριο, τα κομμωτήρια και τα βιβλιοπωλεία, δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τον κορωνοϊό. Επίσης, παρατείνεται η απαγόρευση για το κυνήγι και το ψάρεμα, όπως και τα μέτρα για τους χώρους λατρείας.

«Από τη Δευτέρα και για μία εβδομάδα παραμένει σε ισχύ η αναστολή λειτουργίας του λιανεμπορίου, καθώς και κομμωτηρίων, βιβλιοπωλείων και υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής, συμπεριλαμβανομένης και της περιποίησης νυχιών. Επίσης, παρατείνεται η απαγόρευση του κυνηγιού και του ψαρέματος», δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

«Για τους χώρους λατρείας παραμένει το σημερινό υφιστάμενο καθεστώς, δηλαδή τέλεση λειτουργιών και οποιασδήποτε θρησκευτικής τελετής χωρίς την παρουσία πιστών. Για τις κηδείες υπενθυμίζεται ότι επιτρέπεται η συμμετοχή πρώτου βαθμού συγγενών και έως εννέα άτομα», συμπλήρωσε ο υφυπουργός.

Για τις εταιρείες συνεχίζεται η υποχρεωτική τηλεργασία στο μέγιστο δυνατό ποσοστό και εξυπηρέτηση του κοινού μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις και κατόπιν ραντεβού με τήρηση απόστασης 1,5 μέτρων. Τα δικαστήρια εξακολουθούν να λειτουργούν με πολύ περιορισμένες δραστηριότητες. Παραμένουν σε ισχύ τα υφιστάμενα μέτρα που μεταξύ άλλων προβλέπουν ανώτατο όριο 15 ατόμων στην αίθουσα και τήρηση απόστασης 1,5 μέτρου.

Από το σαββατοκύριακο 16-17 Ιανουαρίου ξεκινούν αγώνες της Super League 2 και της Volley League, με όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που εφαρμόζονται στη Super League και χωρίς παρουσία φιλάθλων.

Τα μέτρα θα επικαιροποιούνται πλέον σε εβδομαδιαία βάση, σύμφωνα με τις εισηγήσεις των ειδικών, ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς. «Ειδικά σε περιοχές που συνεχίζεται χωρίς σημαντική μείωση αυξημένο φορτίο κορωνοϊού, παρά τα αυξημένα μέτρα, μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα αξιολογήσουμε εκ νέου την κατάσταση και θα εξετάσουμε τη λήψη περαιτέρω αν χρειαστεί μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας», επεσήμανε.