Παράταση για το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω-Αλλάζω συσκευή»

Νέα

Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοίνωσε την παράταση της προθεσμίας περιόδου αγορών με χρήση κουπονιών νέων μη ενεργοβόρων ηλεκτρικών συσκευών

Για τα φορολογικά θέματα ρωτήθηκε ο πρόεδρος των Λογιστών-Φοροτεχνικών Σπύρος Μπέκας λέγοντας ότι αυτή την περίοδο στο επίκεντρο είναι πλην όλων των άλλων η υποβολή του πόθεν έσχες για όσους είναι υπόχρεοι ενώ στάθηκε και στα προβλήματα που υπάρχουν με την λειτουργία  της myDATA. Παρά το γεγονός ότι η λειτουργία της συγκεκριμένης πλατφόρμας αναμενόταν να λύσει προβλήματα εν τέλει κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να συμβαίνει.

Να σημειωθεί ότι, η αρχική «λογική» της myDATA απαιτούσε – πολύ σωστά – τη μηχανογράφηση της αγοράς, καθώς και τη διαβίβαση σε πραγματικό χρόνο των εσόδων των επιχειρήσεων, με στόχο τη μείωση της φοροδιαφυγής και τον περιορισμό της πρόσθετης γραφειοκρατίας.

Παράταση για τις επιδοτήσεις ηλεκτρικών συσκευών

Στο μεταξύ ο κ. Μπέκας στάθηκε και στην παράταση μέχρι την 1η Νοεμβρίου που πήρε το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή» που αφορά στην επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών, με τους δικαιούχους  να μπορούν να αντικαταστήσουν τις παλιές τους συσκευές με νέες.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοίνωσε την παράταση της προθεσμίας περιόδου αγορών με χρήση κουπονιών νέων μη ενεργοβόρων ηλεκτρικών συσκευών, μέσω του Προγράμματος «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή». Η νέα καταληκτική ημερομηνία αγορών είναι όπως προείπαμε η 1η Νοεμβρίου, ενώ η αρχική καταληκτική ημερομηνία ήταν σήμερα 16 Σεπτεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι στο νέο πακέτο μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ και εξειδίκευσε το οικονομικό επιτελείο αυτή την εβδομάδα προβλέπεται αύξηση των δικαιούχων του προγράμματος. Συγκεκριμένα ανακοινώθηκε ότι οι δικαιούχοι αυξάνονται  κατά 200.000. Το κόστος του μέτρου ανέρχεται στα 140 εκατ. ευρώ και θα καλυφθεί από συγχρηματοδοτούμενους πόρους

Αρχικά από τις 879.026 αιτήσεις που υποβλήθηκαν, οι 151.450 κατατάχθηκαν στις «οριστικά επιλέξιμες».

Τέλος, δικαίωμα συμμετοχής είχαν όλα τα νοικοκυριά ανεξαρτήτως εισοδήματος ενώ στο πρόγραμμα εφαρμόστηκαν κοινωνικά κριτήρια με ειδική μέριμνα για τα ευάλωτα νοικοκυριά, τις οικογένειες με μέλος με αναπηρία και τις πολύτεκνες οικογένειες.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ