Τα Γιάννενα αρέσουν στους Ισραηλινούς

Νέα

Εντυπωσιασμένοι με το τοπίο των Ιωαννίνων, το πολιτισμικό απόθεμα της πόλης και την παλαιότερη κοινότητα Εβραίων στην Ευρώπη, τους Ρωμανιώτες, έμειναν τα μέλη του τηλεοπτικού συνεργείου από το Ισραήλ, έπειτα από την επίσκεψη τους στην πόλη.

Ο Δήμος Ιωαννιτών, όπως ανέφερε ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ,  φιλοξένησε και επιμελήθηκε ένα πρόγραμμα περιήγησης και συνεντεύξεων που αναδεικνύουν την πόλη και τον πολιτισμό της.

Ο κ. Ελισάφ υποστήριξε ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από την πλευρά του Ισραήλ εξηγώντας ότι ειδικά στο επόμενο διάστημα αναμένεται ακόμη μεγαλύτερος αριθμός επισκεπτών από την συγκεκριμένη χώρα.

Το «Inews24», είναι από τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά μέσα του Ισραήλ καθώς το περιεχόμενο του, πέρα από την τοπική γλώσσα, αναπαράγεται στα αγγλικά, γαλλικά και αραβικά. Μάλιστα, είναι το πρώτο μέσο σε τηλεθέαση στο εβραϊκό κοινό της Αμερικής.
Ήταν η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο τηλεοπτικό κανάλι του Ισραήλ επέλεξε να επισκεφτεί την Ελλάδα για τη δημιουργία τηλεοπτικής ταξιδιωτικής εκπομπής και να προβάλλει σημεία ενδιαφέροντος στο αγγλόφωνο κοινό της.

Η Emily Frances, βραβευμένη παρουσιάστρια από την Αμερική, συνομίλησε με τον Δήμαρχο κ. Ελισάφ και τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού κ. Λώλη και εκπροσώπους των τόπων που επισκέφθηκαν.

Το πρόγραμμα περιήγησης είχε μεταξύ άλλων επίσκεψη και στάσεις στη Συναγωγή και το Εβραϊκό νεκροταφείο, ξενάγηση στην Καστροπολιτεία και το Iτς Καλέ, ενημέρωση για την αργυροτεχνία και επίσκεψη στο Σπήλαιο του Περάματος, αλλά και το Νησί, στο Μοναστήρι των Φιλανθρωπινών και στο Μουσείο του Αλή Πασά. Τέλος, το συνεργείο επισκέφτηκε και το οινοποιείο Ζοίνος, στη Ζίτσα για την προβολή των τοπικών ποικιλιών οίνου, Ντεμπίνα  και Βλάχικο.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ