Παράπλευρη απώλεια ο τοπικός τουρισμός

Νέα

Σωρεία ακυρώσεων από Ισραηλινούς λόγω της κατάστασης στη Λωρίδα της Γάζας

Μπροστά σε μια αρνητική συγκυρία με το «καλημέρα» βρέθηκε ο τουρισμός στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων από τη στιγμή που ξεκίνησαν εχθροπραξίες μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης.
Μεγάλο μέρος των πρώτων κρατήσεων στα Τζουμέρκα αποτελούσαν τουρίστες από το Ισραήλ, όμως το ξέσπασμα διενέξεων στη Λωρίδα της Γάζας και η απαγόρευση πτήσεων από και προς το Ισραήλ, έφεραν και μαζικές ακυρώσεις.

Η Νίκη Νικολάου, από τους ιδιοκτήτες καταλύματος στην περιοχή των Τζουμέρκων, σε μικρή απόσταση από το ιστορικό γεφύρι της Πλάκας, επιβεβαίωσε την παραπάνω αρνητική εξέλιξη, εκφράζοντας την ευχή, να τελειώσουν γρήγορα οι εχθροπραξίες, να επιστρέψει η ειρήνη και ομαλότητα στην περιοχή και να επιτραπεί και πάλι στους ισραηλινούς να ταξιδέψουν. Αξίζει να σημειωθεί επίσης, ότι στη χώρα μας βρίσκονται ήδη από τις αρχές του μήνα κάποιες χιλιάδες ισραηλινών, οι οποίοι είχαν φτάσει με τις πρώτες αεροπορικές πτήσεις από το Ισραήλ, για διακοπές, οι οποίοι όμως μέχρι και σήμερα, παραμένουν εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα, αφού δε μπορούν να επιστρέψουν στο Ισραήλ.

Από τον Ιούλιο οι διακοπές για τους Έλληνες

Συγκρατημένη αισιοδοξία για την επανέναρξη των δραστηριοτήτων των τουριστικών επιχειρήσεων εξέφρασε η κα. Νικολάου, κάτι που αποτυπώνεται από τις κρατήσεις από το εξωτερικό και από το μεγάλο ενδιαφέρον των ελλήνων, που έχουν ήδη ξεκινήσει τις διερευνητικές επαφές.
Αναφορικά με την υποχρέωση της αυστηρής τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων, η κα Νικολάου τόνισε, ότι σε κάθε περίπτωση αποτελεί χρέος κάθε επιχείρησης και επαγγελματία να ακολουθεί και να εφαρμόζει πιστά τα πρωτόκολλα, αναγνωρίζοντας, τη δυσκολία που υπάρχει σε πολλές περιπτώσεις, ειδικά σε μικρές τουριστικές επιχειρήσεις και καταλύματα.

«Υπάρχει ήδη κινητικότητα και από το εξωτερικό με κρατήσεις, αλλά και από την Ελλάδα με συνεχείς ερωτήσεις και διερευνητικές επαφές. Για τους Έλληνες είναι λίγο νωρίς με την έννοια πως τα σχολεία κλείνουν και φέτος αργά, επομένως όλοι αναζητούν περίοδο διακοπών από τον Ιούλιο και έπειτα. Είναι όμως σαφές, ότι ο κόσμος, Έλληνες και ξένοι θέλουν να ξεσκάσουν, θέλουν να κάνουν διακοπές μετά τη δύσκολη περίοδο που πέρασε για όλους», ανέφερε η κα Νικολάου.