Πανελλαδική στάση εργασίας ενάντια στο νόμο για τις διαδηλώσεις

Νέα

Πανελλαδική στάση εργασίας στο Δημόσιο πραγματοποίησε σήμερα η ΑΔΕΔΥ.

«Σήμερα η κυβέρνηση συζητά και φέρνει έναν νόμο χουντικής προέλευσης και έρχεται να θωρακίσει τα δικαιώματα των εργοδοτών. Η κυβέρνηση θέλει να χαρακτηρίσει τη διαμαρτυρία ως εγκληματική πράξη», είπε ο Θ. Μαχτσίρας εκ μέρους του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ, σημειώνοντας ότι «δεν είναι κάτι καινούργιο, καθώς και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ευθύνη».

Ο Σπύρος Παύλου από το σωματείο εργαζομένων Άρτας, αναφέρθηκε στο «νομοσχέδιο έκτρωμα που έρχεται και θα μείνει στα χαρτιά».

Η Βάσω Αμπελογιάννη, γραμματέας της ΑΔΕΔΥ Άρτας, αναφέρθηκε με τη σειρά της στη συμμετοχή τους ενάντια στο «χουντικό νομοσχέδιο, το οποίο φτάνει σε σημεία ποινικοποίησης της σκέψης», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Πρέβεζας, κ. Κατσανάκης, αναφέρθηκε κατά του νομοσχεδίου και απηύθυνε κάλεσμα σε δράση και αντίδραση με νέα πορεία διαμαρτυρίας, αύριο στα δικαστήρια Πρέβεζας.

Ο πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ, Χρήστος Γρίβας, είπε ότι «παρά τους επικοινωνιακούς ελιγμούς, δεν υποκύπτουμε στο αίτημα απόσυρσης του νομοσχεδίου. Πρόκειται για αντισυνταγματικές διατάξεις», φέρνοντας ως παραδείγματα και άλλα νομοσχέδια που κατέφυγαν στο ΣτΕ και ακυρώθηκαν.