20 χρόνια κάθειρξη στον γυμναστή που ασελγούσε σε ανήλικους

Νέα

Την ποινή της 20ετούς κάθειρξης επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Κακουργοδικείο Κέρκυρας στον 65χρονο γυμναστή από την Ηγουμενίτσα, που κατηγορούνταν για το αδίκημα της ασέλγειας σε βάρος ανηλίκων και πορνογραφία ανηλίκων.

Η σύλληψη του γυμναστή είχε γίνει τον Μάιο του 2019 από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας αφού προηγουμένως τα αδικήματά του είχαν ταυτοποιηθεί με τη συνεργασία της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Ακολούθησε η έρευνα των ηλεκτρονικών υπολογιστών και των σκληρών δίσκων που είχαν βρεθεί στο σπίτι του 65χρονου και στη συνέχεια ασκήθηκαν διώξεις και ο 65χρονος προφυλακίστηκε με εντολή των εισαγγελικών και ανακριτικών αρχών.

Την περασμένη εβδομάδα έγινε το δικαστήριο στην Κέρκυρα που επέβαλε στον γυμναστή την ποινή της 20ετούς κάθειρξης.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 65χρονος βαρύνονταν με τις κάτωθι κατηγορίες:

1. Κατάχρηση σε ασέλγεια ανηλίκων που δεν έχουν συμπληρώσει τα δεκατέσσερα 14 έτη από ενήλικο δράστη στον οποίο του έχουν εμπιστευθεί για να τους επιβλέπει και να τους φυλάσσει, έστω και προσωρινά με την επιβαρυντική περίσταση της τέλεσης από γυμναστή ανηλίκων, κατά εξακολούθηση και κατά συρροή.

2. Αποπλάνηση ανηλίκων που δεν έχουν συμπληρώσει τα δώδεκα και τα δεκατέσσερα έτη, κατά εξακολούθηση και κατά συρροή και

3. Παραγωγή και κατοχή μέσω πληροφοριακών συστημάτων, υλικού παιδικής πορνογραφίας με τη χρησιμοποίηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας του από πρόσωπο που φέρει την ιδιότητα του γυμναστή ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση και κατά συνήθεια.